REVIEW: Villa Bløff

Villa Bløff in Arnhem

Adres: Utrechtseweg 284, Arnhem
Website: https://villabloff.nl
Koffie: Manetti

Wie vanuit Oosterbeek Arnhem nadert, ziet aan de linkerzijde, vlak voor de kruising met de Oranjestraat, een enigszins opmerkelijk uitziend bouwwerk. Deze in Duitse landhuisstijl opgetrokken villa uit 1913 is na jaren van verval, in de jaren negentig hersteld en staat sinds 1998 zelfs op de gemeentelijke monumentenlijst.

Nadat Villa Curnonsky (zie onze review van 31 januari 2020) hier kortstondig haar intrek nam, een goede twee jaar geleden, is het nu aan Villa Bløff om te bewijzen dat deze plek wel degelijk of nog steeds als een magneet kan werken op haar omgeving. Aan enthousiasme en plannen van de uitbaters ligt het in elk geval niet!

“Speels aangelegde paden, waar tussen ook veel groene ruimte is gerealiseerd, meanderen symmetrisch om het pand.”

Heeren in de Boonen

De locatie van Villa Bløff (vraag de uitbater naar de etymologie van deze naam, die is leuk gevonden) heeft een ware transformatie ondergaan. Het pand, en daarmee het buitenterras, is omzoomd met veel groen in de vorm van olijf- en sinaasappelbomen. Speels aangelegde paden, waar tussen ook veel groene ruimte is gerealiseerd, meanderen symmetrisch om het pand.

Binnen heeft het pastelzoete kleurenpallet en dito inrichting van Curnonsky plaatsgemaakt voor een iets robuustere uitstraling. Buiten zitten de Heeren deze vrijdagochtend de koffie te testen, met uitzicht op het voorbijgaande verkeer, dat ons eigenlijk helemaal niet stoort.

Het is al genoeglijk druk op het terras, als wij deze rond half elf betreden. Er heerst een fijne reuring van komende gasten en de crew is nog enthousiast bezig met de opbouw van het terras. Na het vinden van een plekje in de zon, wat niet moeilijk is, want de villa staat met z’n gezicht pal naar de zon gericht, wordt onze vaste bestelling meteen opgenomen door de uiterst aimabele bediening.

“De locatie van Villa Bløff heeft een ware transformatie ondergaan.”

Heeren in de Boonen

De koffie heeft een mooie, stevige cremalaag en is robuust op de tong. De Manetti betuigt zich van zijn gebrande, bruin geroosterde toets, neigend naar assig maar domineert nooit in dat smaakspectrum, en is ronduit heerlijk. Het additief in de vorm van een fudge valt ook goed in de smaak. Hier worden we blij van.

Koffie bij Villa Bløff

Deze plek in Arnhem, de entree vanuit Oosterbeek, is met de komst van Villa Bløff een pareltje rijker. Niet alleen voor de omwonenden, maar zeker ook voor dagjesmensen die hier een goede kop koffie willen drinken en voor mensen die hier het diner willen gebruiken; de kaart is in elk geval veelbelovend.

Wat de Heeren betreft een aanwinst en daarom zeker een bezoek waard!

Datum bezoek: 11 maart 2022

BEOORDELINGSRAPPORT
ALGEHEEL RAPPORTCIJFER 8,8

ONDERBOUWING
DECOR 8,0
SFEER 8,5
SMAAK 9,0
BEDIENING 8,5

TOTAAL  34 PUNTEN
GEMIDDELD 8,5 PUNTEN
TOTAAL + GEMIDDELDE 42,5 PUNTEN
ADDITIEVEN +2 BONUSPUNTEN
EINDTOTAAL PUNTEN 42,5 + 2 = 44,5 PUNTEN

PRIJS VAN 1 KOPJE KOFFIE €2,43

PRIJS-/KWALITEITSCORE (EINDTOTAAL MINUS PRIJS)
42,1 PUNTEN