REVIEW: Villa Curnonsky (Arnhem)

Villa Curnonsky (Arnhem)

Prince des Gastronomes Maurice Edmond Sailland Curnonsky struinde in het Parijs van de jaren twintig van de vorige eeuw langs brasseries, restaurants en bouillons zoals de Heeren dat anno 2020 plachten te doen in het ‘Parijs van de Lage Landen’: Arnhem.

“Frivoliteit wordt vervolmaakt door de hoge kaarsen die op ieder tafeltje brandend wachten op gezelschap.”

Heeren in de Boonen

Vandaag bezoeken wij Villa Curnonsky, wiens illustere naamgever zelfs plaatsen in restaurants afdwong vanwege de reputatie van zijn vileine pen. Dat is voor de Heeren niet nodig, want om 11.00 uur, als de zaak open gaat, is het nog niet druk bij de Villa.

Opgetrokken uit pasteltinten ademt het interieur van de Villa een zwierige, vroeg-romantische sfeer in Franse stijl. De Franse chansons die uit de subtiel in het ornamenten plafond weggewerkte speakers klinken, dragen bij aan deze beleving. Frivoliteit wordt vervolmaakt door de hoge kaarsen die op ieder tafeltje brandend wachten op gezelschap en het brocante suikerservies dat bloemrijk paart met de veelkleurige behangmotieven.

De Heeren worden uiterst vriendelijk welkom geheten door de vrouwelijke bediening, deze morgen. Ons routineuze ‘drie koffie alstublieft’ wordt direct bereid en niet veel later keurig uitgeserveerd.

De bruin geroosterde smaak van de koffie doet ons goed en een mooie cremalaag tooit onze kopjes. Het additief in de vorm van een blokje boterkoek gaat er ook prima in. Jammer dat de koffie niet ook in dezelfde stijl porselein geserveerd wordt als de suikerkoppen maar in een wat saaie witte combinatie.

Koffie bij ‘Villa Curnonsky’

Voor zakelijke 1-op-1 afspraken is de benedenverdieping, waar wij vandaag zitten, minder geschikt. Dit komt voornamelijk door de net iets te luide muziek. Wel is er een wifi-netwerk voor gasten beschikbaar. Zakelijk kun je als bedrijf of afdeling overigens uitstekend op de 1e verdieping terecht, waar drie ruimten voorzien zijn van alles wat je ook maar nodig hebt. De Heeren beoordelen echter alleen het restaurant op de begane grond, maar we vinden het wel belangrijk deze nuance op geschiktheid voor zakelijk te vermelden.

“De bruin geroosterde smaak van de koffie doet ons goed en een mooie cremalaag tooit onze kopjes.”

Heeren in de Boonen

Als wij na een klein uur vertrekken, zit Villa Curnonsky al een stuk voller! Mensen kijken hun ogen uit en vinden het zichtbaar een prettig toeven. Zijn we het daarmee eens? Ja! Openlijk ‘ja’!

Datum bezoek 31 januari 2020

BEOORDELINGSRAPPORT

DECOR GOED (+8)
SFEER GOED (+8)
GESCHIKT VOOR ZAKELIJK VOLDOENDE (+4)
SMAAK GOED (+8)
BEDIENING UITSTEKEND (+10)
PRIJS VAN 1 KOPJE KOFFIE €2,75
TOTAAL  38 PUNTEN
GEMIDDELD 7,6 PUNTEN
TOTAAL + GEMIDDELDE 45,6 PUNTEN
PRIJS-/KWALITEITSSCORE 42,85 PUNTEN
ADDITIEVEN +2 BONUSPUNTEN
WATER PRO-ACTIEF AANGEBODEN +0 BONUSPUNTEN

EINDBEOORDELING 44,85 PUNTEN