REVIEW: Pure Roasted

Pure Roasted in Arnhem

Adres: Steenstraat 126, Arnhem
Website: www.pureroasted.nl

Er zijn dagen dat Arnhem iets weg heeft van Parijs. Het komen en gaan van reizigers, toerist of forens, om en nabij station Velperpoort, versterkt door een kakofonie van doorgaand autoverkeer in en uit Velp, zet deze vergelijking kracht bij. In een fractie van een knipoog wanen we ons tegenover Gare du Nord. Maar we zijn dus gewoon in Arnhem, op de Steenstraat om precies te zijn.

Op zicht- en steenworpafstand van het charmante oude stationsgebouw van Arnhem Velperpoort treffen we de betrekkelijk nieuwe koffiezaak Pure Roasted. Twee sympathiek aandoende tafeltjes met pastelblauwe stoeltjes sieren de gevel, die zich kenmerkt door de immense raampartijen met daarachter een lange tafel op hoogte van waar achter gewerkt en koffie gedronken kan worden.

“De zaak geeft een robuuste, tijdloze en niet modieuze sfeer die erg prettig aanvoelt.”

Heeren in de Boonen

Bij binnenkomst is de zaak goed druk. De centraal gesitueerde bar, van waar achter eigenaar en barista Martijn Stappers zijn creaties serveert, is voorzien van ronde hoeken die de zaak een stoere jaren 60 look geeft. Als satellieten rond deze bar, zweven houten tafeltjes, waarvan de meeste voorzien van 2, 3 of 4 stoeltjes. De zaak geeft een robuuste, tijdloze en niet modieuze, wat een compliment is, sfeer die erg prettig aanvoelt. Alleen het ‘schilderij’ met backlightverlichting past naar ons idee meer in een snackbar dan in deze leuke, serieuze koffiezaak.

Koffie bij Pure Roasted

Martijn zelf weet de Heeren gauw te vinden en neemt onze bestelling, de vaste drie kopjes koffie, vriendelijk op. Niet veel later worden de kopjes geserveerd, voorzien van een altijd lekker additief in de vorm van nougat. Een heerlijke geur waart over ons tafeltje als de koffies wachten op consumptie. De arabica doet zijn werk en trakteert ons op een stevige smaaksensatie. Met een mooi gebrande toets in de mondholte, zonder ooit zuur of zelfs maar bitter te worden. Erg fijn! Pure Roasted doet niet alleen zijn naam alle eer aan maar scoort hier ook zeker punten mee!

“Een nieuwe parel van het Spijkerkwartier.”

Heeren in de Boonen

Pure Roasted is een nieuwe loot aan de Arnhemse koffieboom, die je zeker niet mag missen. Het verfijnde van de smaken, het enthousiasme en de kunde van de eigenaar en de geweldige locatie maken deze zaak tot een nieuwe parel van het Spijkerkwartier. Het schilderij met backlightverlichting is hem dan ook vergeven.

Advies: absoluut gaan!

Datum bezoek: 21 oktober 2022

BEOORDELINGSRAPPORT
ALGEHEEL RAPPORTCIJFER 8,8

ONDERBOUWING
DECOR 8,0
SFEER 8,5
SMAAK 9,0
BEDIENING 9,5

TOTAAL  35,0 PUNTEN
GEMIDDELD 8,75 PUNTEN
TOTAAL + GEMIDDELDE 43,75 PUNTEN
ADDITIEVEN +2 BONUSPUNTEN
EINDTOTAAL PUNTEN 43,75+ 2 = 45,75 PUNTEN

PRIJS VAN 1 KOPJE KOFFIE €2,60

PRIJS-/KWALITEITSCORE (EINDTOTAAL MINUS PRIJS)
43,2 PUNTEN