REVIEW: De Kleine Campus

In het hart van de sierlijke curve die de rustieke Statenlaan kenmerkt, treffen we het oude schoolgebouw, waarin tot 2007 het Stedelijk Gymnasium Arnhem huisvestte. Het opvallende pand uit 1939 is in 2013 aangekocht door ontwerpersduo Floris Schoonderbeek en Kathlijn de Booij, die er een creatieve werk- en verblijfplaats van hebben gemaakt. Zelf wonen ze met het gezin in de linkervleugel, de voormalige gymnastiekzaal.

“Hier is met respect voor de architect verbouwd.”

Heeren in de Boonen

Voor de entree heten 2 voormalige en in tufsteen uitgevoerde gargouilles van de Eusebiuskerk je welkom; een kokette knipoog naar een stukje Arnhemse (architectuur)historie. Als de Heeren het pand betreden, valt het meteen op: hier is met respect voor de architect verbouwd.

Het is werkelijk een feest om door de gangen te lopen. In de school is namelijk een groot aantal oorspronkelijke elementen bewaard gebleven, zoals de indeling met centrale hal en flankerend trappenhuis van waaruit gangen lopen door de achter- en rechtervleugel met leslokalen.

In deze leslokalen resideren nu diverse (voornamelijk creatieve) bedrijven. Ook buiten de leslokalen zijn diverse (flex)werkplekken gerealiseerd, wat voor ZZP’rs of thuiswerkers een ideale oplossing is. Wel verwachten de eigenaars dat je een consumptie nuttigt, maar dat spreekt voor zich. De Heeren laven zich dan ook met graagte aan een kopje koffie in deze inspirerende omgeving.

Arnhems koffiebrander Peeze is hier de brander van dienst. De voor velen complexe boon, wordt hier prima behandeld wat resulteert in een mooie, afgeronde kop koffie die hoog op smaak is en ook nog eens de juiste temperatuur heeft. Mooi hoor! Hier worden punten verdiend! De vriendelijke mevrouw in de bediening zorgde er ook voor dat de Heeren zich bijna thuis voelden.

“De Heeren raden een bezoek aan De Kleine Campus in volle overtuiging aan.”

Heeren in de Boonen

De sfeer in de centrale hal, waar we onze koffietjes genoten, wordt bepaald door het authentieke decor. De grijs en wit gemêleerde tegelvloeren, de deels betegelde wanden van lichtgele tegels met dunne stootvoegen, kapstokken van chromen buizen waaraan jashaken, het trappenhuis met natuurstenen bordestrap met ijzeren leuning (en sierlijk gebogen stijlen): het is er allemaal en ademt onvervalste onderwijshistorie in jaren 30-stijl.

De Heeren raden een bezoek aan De Kleine Campus in volle overtuiging aan. Niet in de eerste plaats vanwege de heerlijke koffie, maar vooral ook omwille van de geweldige ambiance en het stimulerend (werk)klimaat. De Kleine Campus ligt midden in een woonwijk (aan de rand van het Spijkerkwartier) en is prima bereikbaar.

Datum bezoek: 9 juli 2021

BEOORDELINGSRAPPORT
ALGEHEEL RAPPORTCIJFER 8,9

ONDERBOUWING
DECOR 9,0
SFEER 9,0
SMAAK 9,0
BEDIENING 8,5

TOTAAL  35,5 PUNTEN
GEMIDDELD 8,9 PUNTEN
TOTAAL + GEMIDDELDE 44,4 PUNTEN
ADDITIEVEN +0 BONUSPUNTEN
WATER PRO-ACTIEF AANGEBODEN +0 BONUSPUNTEN
EINDTOTAAL PUNTEN 44,4 + 0 = 44,4 PUNTEN

PRIJS VAN 1 KOPJE KOFFIE €2,20

PRIJS-/KWALITEITSCORE (TOTAAL + GEMIDDELDE – PRIJS)
42,2

Een kleine toegift in deze review: in de entree troffen we onderstaand sympathieke bordje aan. Dit laat zien hoe harmonieus De Kleine Campus opgaat in haar omgeving.