REVIEW: Bar Hotel Karel

Bar Hotel Karel

Adres: Hertogstraat 40, Arnhem
Website: https://barhotelkarel.com

De zoete geur van brood en koffie wordt sterker naarmate wij de uit hout opgetrokken gevel van Bar Hotel Karel aan de Hertogstraat naderen. Het is weer zo’n kletsnatte ochtend in oktober, waarop de wind paraplu’s geselt en hij de bomen helpt de kleur van de straat over te nemen en de straat de kleuren van de bomen.

Met het achter ons dichtvallen van de deur is het alsof we een Parijse boulangerie binnen stappen. Hier wordt brood bereid op artisanale wijze, getuige de grote lap gekneed deeg pal naast de entree achter het grote gevelraam. Het is een genoeglijke ruimte, met een aantal tafeltjes tegenover een glazen toonbank, welke voorzien is van verse baksels waaronder croissants en baguettes maar ook ‘cinnamon buns’.

“De straten zijn nat en dampig en de geur van regen op droge grond, die iedereen herkent, is onmiskenbaar. En wanneer nieuwe gasten de deur van Bar Hotel Karel openen, zal het Spijkerkwartier nog lekkerder ruiken dan zij daarvoor al deed.”

Heeren in de Boonen

De sfeer in de boulangerie is Frans, daar bestaat geen twijfel over. Het aanbod van patisserie, zoals de cinnamon bun, verraadt daarnaast een Deense invloed. De dames achter de toonbank zijn vriendelijk en stralen autoriteit uit over hun winkel zonder bazig te worden.

Een aantal tafeltjes zijn gedekt met het broodnodige, wachtend op de aanwezige hotelgasten. Dit geeft Bar Hotel Karel een mondaine, eigenlijk internationale, allure die we in het Spijkerkwartier wel meer tegenkomen.

De Heeren bestellen hun vaste recept bij de bar: twee americano’s. De Bocca koffie is notig van smaak, maar wordt nooit bitter. Hints van cacao en chocola zijn evident en geven het geheel een krachtige ‘push’. Hier gooit Karel hoge ogen!

Koffie en croissant bij ‘Bar Hotel Karel’

Wanneer de Heeren de zaak na een uur verlaten, heeft de striemende regen nog niets van zijn kracht verloren en brengt de wind de immer zoete geur van brood en koffie fluitend door de straten van het herfstige Spijkerkwartier. De straten zijn nat en dampig en de geur van regen op droge grond, die iedereen herkent, is onmiskenbaar. En wanneer nieuwe gasten de deur van Bar Hotel Karel openen, zal het Spijkerkwartier nog lekkerder ruiken dan zij daarvoor al deed.

Datum bezoek: 20 oktober 2023

BEOORDELINGSRAPPORT
ALGEHEEL RAPPORTCIJFER 9,4

ONDERBOUWING
DECOR 9,5
SFEER 9,5
SMAAK 9,5
BEDIENING 9,0

TOTAAL  37,5 PUNTEN
GEMIDDELD 9,4 PUNTEN
TOTAAL + GEMIDDELDE 46,9 PUNTEN
ADDITIEVEN +0 BONUSPUNTEN
EINDTOTAAL PUNTEN 46,9 + 0 = 46,9 PUNTEN

PRIJS VAN 1 KOPJE KOFFIE €2,60

PRIJS-/KWALITEITSCORE (EINDTOTAAL MINUS PRIJS)
44,3 PUNTEN