REVIEW: Dames & Heren Culinair Café (Arnhem)

Dames & Heren Culinair Café (Arnhem)

De Arnhemse Markt biedt een levendig aangezicht, deze vrijdagmorgen. Overal zien we marktkooplui die vanuit hun kramen allerlei soorten fruit, vis, vlees en groenten aan de man brengen. Terwijl een maarts zonnetje verblindend over de klinkers valt, stappen de Heeren het tamelijk onopvallende pand van Dames en Heren Culinair Café binnen.

We treffen een sympathiek zaakje met een een tiental houten tafeltjes geplaatst rondom een counter. Achter deze counter zijn medewerkers druk met het snijden van appeltaarten en ander lekkers. De geuren zijn weldadig. De oranje geschilderde zijwand is over de gehele lengte voorzien van een spiegel, wat het geheel een ruimtelijk effect geeft.

Dit uitstekende decor staat wat de Heeren betreft garant voor een prima sfeer. Deze omschrijven wij het best als ‘mondain’. Deze zaak zou zo maar in Berlijn of Madrid kunnen staan. De robuuste koeling met taarten voor de counter draagt hier bij aan een no-nonsense mentaliteit. Geen gedoe maar lekker eten en drinken. 

“De oranje geschilderde zijwand is over de gehele lengte voorzien van een spiegel, wat het geheel een ruimtelijk effect geeft.”

De koffie was voldoende van smaak. Gewoon lekker; niets meer maar zeker ook niet minder. Een volle smaak, op de juiste temperatuur geserveerd en zonder ‘grondige’ of zure nasmaak. Niets expliciets. De additieven waren voortreffelijk.

De vriendelijke en geïnteresseerde bediening viel ons ook op. Tijd voor een kort praatje was geen probleem. Alsof we in een huiskamer beland waren; leuk hoor.

“Wat wij voorbij zagen komen zag er verrukkelijk uit!”

Vanuit zakelijk opzicht zouden wij niet gauw voor Dames & Heren Culinair Café kiezen. Daarvoor zit je net iets te dicht op elkaar en is de zaak iets te luidruchtig. We geloven ook niet dat de eigenaresse de zakelijke gast als haar primaire focus heeft. Hier ga je heen voor een kop koffie met een lekker stuk appelgebak of één van de vele andere huisgemaakte lekkernijen. En het moet gezegd: wat wij voorbij zagen komen zag er werkelijk verrukkelijk uit!

Koffie bij Dames & Heren Culinair Café

Concluderend stellen wij dat, hoewel de Markt misschien -en onterecht- door menigeen nog als een ‘uithoek’ van het uitgaansgebied gezien wordt, Dames & Heren Culinair Café een absolute aanrader is. Gewoon naar toe dus met z’n allen! Doen hoor!

Datum bezoek: 8 maart 2019 

BEOORDELINGSRAPPORT 
DECOR UITSTEKEND (+10)
SFEER GOED (+8)
GESCHIKT VOOR ZAKELIJK MATIG (+0)
SMAAK VOLDOENDE (+4)
BEDIENING GOED (+8)
PRIJS VAN 1 KOPJE KOFFIE €2,30
TOTAAL 30 PUNTEN
GEMIDDELD 6 PUNTEN
TOTAAL + GEMIDDELDE 36 PUNTEN
PRIJS-/KWALITEITSSCORE 33,7 PUNTEN
ADDITIEVEN +2 BONUSPUNTEN
WATER PRO-ACTIEF AANGEBODEN +0 BONUSPUNTEN

EINDBEOORDELING 35,7 PUNTEN