REVIEW: De Thermiekbel

De Thermiekbel in Arnhem

Adres: Apeldoornseweg 203, Arnhem
Website: www.dethermiekbel.nl

Het terras van restaurant De Thermiekbel is al vol leven op deze zonovergoten vrijdagochtend in juli. Aan de horizon van de Veluwe, die zich voor ons uitstrekt, liggen de start- en landingsbanen van het zweefvliegcentrum Terlet. Auto’s met daarachter langwerpige trailers rijden af en aan het terrein op; het is het begin van een prachtige dag voor de zweefvliegers, startend aan hun voortdurende queeste naar vergezichten en honger naar thermiek.

Het terras is nog lang niet vol op dit uur en wordt voornamelijk bevolkt door piloten en hun groundcrew, die in de schaduw van immens grote parasols en onder het genot van koffie de laatste weerkaarten bestuderen. De in rijen geplaatste palmbomen dompelen het geheel in een bijna mondaine sfeer en geven het een allure die we tegenkomen bij vliegveldjes in de tropen. We zijn echter gewoon in Arnhem en kijken uit op de Terletse heide!

“Een bezoek aan De Thermiekbel doet je transporteren naar een andere wereld in een vroeger era.”

Heeren in de Boonen

Het duurt eventjes voordat we gezien zijn door de (schaars aanwezige) bediening, maar eenmaal besteld laat de koffie niet lang op zich wachten. De Thermiekbel serveert een stevige kop koffie van leverancier Perfecto Koffie uit Haaften. De smaak doet denken aan die van de buitenkant van een walnoot; stevig, hard en vol. Een zalvende cremalaag vormt de mooie hoed van deze degelijk gezette koffie. Afgaand op de geur lijkt dit een mix van arabica en robusta bonen.

Koffie bij ‘De Thermiekbel’

Gesitueerd aan de rand van Arnhem, is De Thermiekbel een ideale tussenstop voor fietsers en automobilisten en-route. Vanaf de belendende A50 is de Terletse heide eenvoudig bereikbaar.

Voor de smaak van de koffie is De Thermiekbel prima door de test gekomen. Met €3,25 is zij helaas wel erg aan de prijs en bevindt zij zich zelfs in de bovenste regionen van de tot nu toe door de Heeren bezochte etablissementen.

Desondanks stapt De Thermiekbel zeker uit de schaduw van plaatsen waar je in en om Arnhem gewoon een prima bak koffie kan drinken. In combinatie met het buitenaards fijne uitzicht en het mondaine ‘luchtvaartsfeertje’ doet een bezoek aan De Thermiekbel je toch transporteren naar een andere wereld in een vroeger era. En dat maakt haar op zijn zachtst gezegd een ‘verrukkelijke hoogvlieger’.

Datum bezoek: 7 juli 2023

BEOORDELINGSRAPPORT
ALGEHEEL RAPPORTCIJFER 8,8

ONDERBOUWING
DECOR 9,5
SFEER 9,5
SMAAK 8,5
BEDIENING 7,5

TOTAAL  35 PUNTEN
GEMIDDELD 8,8 PUNTEN
TOTAAL + GEMIDDELDE 43,8 PUNTEN
ADDITIEVEN +2 BONUSPUNTEN
EINDTOTAAL PUNTEN 43,8 + 2 = 45,8 PUNTEN

PRIJS VAN 1 KOPJE KOFFIE €3,25

PRIJS-/KWALITEITSCORE (EINDTOTAAL MINUS PRIJS)
42,6 PUNTEN