REVIEW: Loetje Arnhem

Loetje Arnhem

Adres: Gele Rijders Plein 39, Arnhem
Website: https://www.loetje.nl/nl/locaties/arnhem/
Koffie: Brizio

Het Gele Rijders Plein is in bittere koude gehuld op deze eerste aprildag. De AKU-fontein, die ’s zomers voor zoveel vertier zorgt, staat nog droog en de spuitkoppen lijken als buitenaardse periscopen uit de blauwe vloer te rijzen. Loetje’s restaurant, met haar gevelhoge puien, biedt ons een panoramisch uitzicht op dit glaciale vista.

“Dat Loetje niet alleen een bezoek waard is vanwege de beroemde, voor sommigen zelfs ‘beruchte’, biefstukken in ‘Loetje-jus’, blijkt vanmorgen.”

Heeren in de Boonen

Dat Loetje niet alleen een bezoek waard is vanwege de beroemde, voor sommigen zelfs ‘beruchte’, biefstukken in ‘Loetje-jus’ (met een stapel wit casinobrood ernaast!), blijkt vanmorgen. Er is volop bedrijvigheid in het restaurant, dat ook ontbijtjes en lunches serveert. We zijn de kou buiten dan ook gauw vergeten!

De zeer aimabele bediening heet de Heeren hartelijk welkom. We mogen zitten waar we willen. Het ruim opgetrokken restaurant, waar op dit moment al door verschillende gasten in ontbeten wordt, is een lust voor het oog. De tafels zijn op mooie afstand van elkaar geplaceerd en het verlaagde plafond, voorzien van akoestische panelen, geeft de ruimte een intieme sfeer. Knap.

“Een tikkeltje brutaal op de tong, welhaast ‘espresso-achtig’, maar ook zacht aan de flanken en in de afdronk.”

Heeren in de Boonen

Onze vaste bestelling, twee kopjes koffie, wordt rap geserveerd. Een mooi kopje Napolitaanse Brizio. De Arabica doet haar werk en levert een rond en soepel product. Een tikkeltje brutaal op de tong, welhaast ‘espresso-achtig’, maar ook zacht aan de flanken en in de afdronk. Zo omschrijven wij deze koffie het best. De milde toets van vanille is ook prettig. Hier worden punten gescoord.

Koffie bij ‘Loetje’

De combinatie van prima bediening, fijne inrichting en sfeer en goede koffie maken dat wij hier hoge cijfers gaan geven. Als over een paar weken, de lente echt losbarst, en de bomen aan het Gele Rijders Plein weer groen kleuren en de fonteinen fier vermaak bieden voor jong en oud, is een kop koffie in de ochtend een onweerstaanbare ervaring.

Datum bezoek: 1 april 2022

BEOORDELINGSRAPPORT
ALGEHEEL RAPPORTCIJFER 8,6

ONDERBOUWING
DECOR 8,5
SFEER 8,5
SMAAK 8,5
BEDIENING 9,0

TOTAAL  34,5 PUNTEN
GEMIDDELD 8,6 PUNTEN
TOTAAL + GEMIDDELDE 43,1 PUNTEN
ADDITIEVEN +2 BONUSPUNTEN
EINDTOTAAL PUNTEN 43,1 + 2 = 45,1 PUNTEN

PRIJS VAN 1 KOPJE KOFFIE €2,80

PRIJS-/KWALITEITSCORE (EINDTOTAAL MINUS PRIJS)
42,3 PUNTEN