REVIEW: Café Goossens (Nijmegen)

Cafe Goossens (Nijmegen)

Het tumult van de op handen zijnde Vierdaagsefeesten is rijzende, als de Heeren voor de eerste keer een bezoek brengen aan Nijmegen; Parel aan de Waal.

“Wij geloven zeker dat het hier ’s avonds, als de tafeltjes en stoelen weg zijn, ontzettend gezellig is.”

Café Goossens is gevestigd op de hoek van de Kannenmarkt met de genoeglijke Grote Markt. Buiten zien we een terras met houten stoelen en aan de zijkant van het terras een paar houten banken. Gezien het mooie weer, kiezen wij ervoor om op het terras plaats te nemen.

De smalle en lange tent is het beste te typeren als een bruine kroeg, met aan de linkerzijde een lange bar met barkrukken en aan de rechterzijde diverse zitgelegenheden. Het geheel komt ons enigszins propperig over. Maar wij geloven zeker dat het hier ’s avonds, als de tafeltjes en stoelen weg zijn, en de winkel haar kroegfunctie ten volle kan benutten, ontzettend gezellig is.

Zoals gezegd, zitten wij deze ochtend buiten op het terras. Op de dreigende buien wordt prima geanticipeerd door de vriendelijke bediening, als zij met schijnbaar het grootste gemak de twee kolossale en van heaters voorziene parasols (of paraplu’s) ten hemel rijst.

“De crema-laag ligt als een mooie, warme deken over het zwarte goud heen.”

Zij neemt onze bestelling (ook hier in Nijmegen geldt: 3 normale kopjes koffie!) rap op en we hoeven ook zeker niet lang te wachten op onze kopjes.

De smaak van de koffie typeren wij als geroosterd en is in de afdronk een tikkeltje ‘rokerig’. Niet onaangenaam! De crema-laag ligt als een mooie, warme deken over het zwarte goud heen. Een mooi gezette bak, zogezegd! Daarbij is de temperatuur van de koffie naar ons oordeel ook prima!

Koffie bij Café Goossens (Nijmegen)

Voor zakelijke doeleinden is Café Goossens naar ons idee niet de eerste en beste keus. Natuurlijk, de activiteiten buiten in het kader van de opbouw van de Zomerfeesten dragen niet bij aan een ‘rustige werkomgeving’, dus misschien zijn we op het verkeerde moment gekomen. 

Resumerend bevelen wij Café Goossens zeker aan voor een goede bak koffie! In combinatie met de vriendelijke bediening en de levendige locatie verdient zij met recht 3,5 van de 5 bonen in onze ranking!

Datum bezoek: 12 juli 2019

BEOORDELINGSRAPPORT
DECOR VOLDOENDE (+4)
SFEER GOED (+8)
GESCHIKT VOOR ZAKELIJK MATIG(+0)
SMAAK GOED (+8)
BEDIENING GOED (+8)
PRIJS VAN 1 KOPJE KOFFIE €2,40
TOTAAL 28 PUNTEN
GEMIDDELD 5,6 PUNTEN
TOTAAL + GEMIDDELDE 33,6 PUNTEN
PRIJS-/KWALITEITSSCORE 31,2 PUNTEN
ADDITIEVEN +2 BONUSPUNTEN
WATER PRO-ACTIEF AANGEBODEN +0 BONUSPUNTEN

EINDBEOORDELING 33,2 PUNTEN