REVIEW: Starbucks Arnhem Centraal

Starbucks Arnhem Centraal

“We zijn volledig betrokken, we maken contact met onze gasten, lachen met ze en geven ze een steuntje in de rug – al is het maar voor even. Natuurlijk begint het met de belofte van een perfect bereid drankje, maar ons werk gaat veel verder. Waar het echt om gaat, is menselijk contact.” (bron:www.starbucks.nl)

Deze regel hebben de Heeren niet bedacht maar is de missie van Starbucks Coffee en dus ook Starbucks Nederland (Arnhem).

De koffieketen uit Seattle heeft ook in Arnhem sinds een aantal jaar een vestiging, en wel in de hal van het Centraal Station. Where else? Wij hopen in elk geval dat het hier bij blijft.

De tijd dat Starbucks Coffee vooral pseudo-intellectuele, racefiets bezittende krullenbollen met rommelige jeugd wonend op smalle bovenhuizen aantrok, ligt misschien alweer een tijdje achter ons. Anno 2019 is de zaak namelijk ‘van iedereen’. En daarom eigenlijk van niemand. Het is een pastiche; een parodie op zichzelf zoals daar ook formules zijn als Subway, McDonalds en Burger King. 

“Anno 2019 is de zaak namelijk ‘van iedereen’. En daarom eigenlijk van niemand.”

Ons tafeltje meet ongeveer dertig centimeter in doorsnede, waardoor deze al gauw vol staat. Plek voor de twee grote koppen filterkoffie en de Heeren in de Boonenstempel is er nauwelijks! De sfeer is rumoerig en wordt nooit ‘genoeglijk’. Dit is een plek waar je inderdaad beter je koffie haalt in zo’n kartonnen schoorsteen (leve de duurzaamheid, maar een en ander zal wel weer biologisch afbreekbaar zijn) om daar vervolgens heel aanstellerig mee te gaan lopen. Want dat doen ze op televisie ook, immers.

De smaak van onze filterkoffie is goed. Daarover geen klagen. Daarbij is het vooral ‘veel’. Mag ook wel voor €2,60 per kopje! 

“Voor gesprekken over het leven raden wij andere tenten aan.”

Zakelijk is de vestiging ongeschikt om te gebruiken. Zelf werken als is hier onmogelijk door gebrek aan wandcontactdozen en de eerder genoemde kleine tafels. Voor gesprekken over het leven raden wij ook andere tenten aan, daarvoor is Starbucks op Arnhem CS veel te rumoerig.

Koffie bij Starbucks Arnhem Centraal

De bediening reageerde welhaast ‘verbaasd’ op ons gedag zeggen bij vertrek. Dat maken ze niet vaak mee, klaarblijkelijk. Of het was geen onderwerp tijdens het inwerkprogramma. Jammer. We merkten niets van ‘warmte’ of ‘interesse’. Pastiche dus. Een Starbucks-sjabloon; voorgekauwd door het hoofdkantoor. Leest u de eerste alinea van deze review nog eenmaal, alstublieft.

Starbucks Coffee in de hal van Centraal Station Arnhem komt helaas niet verder dan 9,4 punten in de ranking van de Heeren.

Datum bezoek: 1 maart 2019 

BEOORDELINGSRAPPORT 
DECOR VOLDOENDE (+4) 
SFEER VOLDOENDE (+4) 
GESCHIKT VOOR ZAKELIJK SLECHT (-10) 
SMAAK GOED (+8) 
BEDIENING VOLDOENDE (+4) 
PRIJS VAN 1 KOPJE KOFFIE €2,60 
TOTAAL 10 PUNTEN 
GEMIDDELD 2 PUNTEN 
TOTAAL + GEMIDDELDE 12 PUNTEN 
PRIJS-/KWALITEITSSCORE 9,4 PUNTEN 
ADDITIEVEN +0 BONUSPUNTEN 
WATER PRO-ACTIEF AANGEBODEN +0 BONUSPUNTEN

EINDBEOORDELING 9,4 PUNTEN