REVIEW: De Hoedt en de Rand

De Hoedt en de Rand aan de Amsterdamseweg in Arnhem

Soms blijft nieuwsgierigheid prikkelen. Als een schilderij dat keer op keer een fragment van haar kleurrijke geheimen prijs geeft. Of een boek dat je eens in de zoveel tijd weer oppakt om een fascinerende passage terug te lezen. Of Greshoff’s ‘Liefdesverklaring’ aan Arnhem, dat blijft intrigeren.

De Heeren vergasten het destijds nieuwe ‘Hoedt’, aan de Amsterdamseweg gelegen, met een bezoek en waren zeer positief in hun mening. De winkel was op die druilerige novemberdag nog in opbouw. Hoewel er koffie werd geschonken en taart werd geserveerd, was deze zaak nog lang niet ‘af’.

We zijn nu een jaar later, en de nieuwsgierigheid noopte de Heeren tot een herhaalbezoek. De entree oogt een stuk frisser dan een jaar terug, met vier pal aan de gevel geplaatste zitjes. Het logo is eigentijdser en een kwartet van trotse vlaggen trekt het oog vanzelf naar binnen: ‘hier moet je wezen.’ Het krijtbord is een sympathieke verwijzing naar de overburen die ook voor goede smaak staan: Wijnhandel Henri Bloem.

“In onze ogen verdienen dit soort persoonlijke tenten veel aanloop.”

Heeren in de Boonen

De immer aimabele Chantal heet ons van harte welkom, in de hedenmorgen druk bezochte zaak. Het interieur biedt een warm samenspel van Japanse en pan-Aziatischsche elementen, buddhabeelden en moderne snuisterijen zonder ooit zweverig te worden. Het meeste wat je ziet, is ook nog eens te koop. De tafels zijn keurig volgens de laatste corona-regels geplaceerd.

De voorname Manetti koffiemachine produceert nog steeds verrukkelijke koffie, met een voortreffelijk rokerige, ’toastige’ smaak. Mooi hoor! Waar de Heeren vorig jaar erg te spreken waren over Chantal haar huisgebakken, zijn we dat nu over haar eigen speculaaskoekjes. Het gebruikte kruidenmengsel is het geheim van Chantal en wij gunnen iedereen deze heerlijkheid! De toevoeging van het koffiekaatje is charmant.

Koffie bij ‘De Hoedt en de Rand’

‘De Hoedt en de Rand’ is anno 2020 verworden tot een sympathieke vaste waarde voor de buurt. In onze ogen verdienen dit soort persoonlijke tenten veel aanloop. Hier geen poeha door zelfbenoemde studentikoze barista’s die overlopen van moeilijkdoenerij, maar gewoon een perfecte kop koffie en dito genoeglijkheid.

De locatie aan de levendige Amsterdamseweg leent zich prima voor een bezoek in combinatie met een bezoek aan bijvoorbeeld het op een steenworp afstand gelegen Park Sonsbeek en de weelderige Burgemeesterswijk. Gaan hoor! Doen!

Datum bezoek: 9 oktober 2020

BEOORDELINGSRAPPORT
ALGEHEEL RAPPORTCIJFER 8,9

MAATREGELEN I.V.M. CORONA
TRIAGE JA
ONTSMETTING HANDEN JA
1,5 METER PLACERING JA

ONDERBOUWING
DECOR 8,5
SFEER 9,0
SMAAK 9,0
BEDIENING 9,0

TOTAAL  35,5 PUNTEN
GEMIDDELD 8,9 PUNTEN
TOTAAL + GEMIDDELDE 44,4 PUNTEN
ADDITIEVEN +2 BONUSPUNTEN
WATER PRO-ACTIEF AANGEBODEN +0 BONUSPUNTEN
EINDTOTAAL PUNTEN 44,4 + 2 = 46,4 PUNTEN

PRIJS VAN 1 KOPJE KOFFIE €2,40

PRIJS-/KWALITEITSCORE (TOTAAL + GEMIDDELDE – PRIJS)

Prijs-/kwaliteitscore (max is 54)