REVIEW: Berensen

Berensen in Arnhem

Adres: Land van de Markt 119, Arnhem
Website: http://berensenarnhem.nl

Tijdens de vier jaar waarin de Heeren hun pennevruchten richtten op de kwaliteit van de Arnhemse ‘koffiehoreca’, bezochten zij slechts zelden een uitbater meerdere malen. Voormalig ‘Le Café’ behoort tot dat selecte gezelschap. Waarom? Omdat we hier zo overduidelijk de veranderingen zien; en daarmee de ondernemersgeest van de eigenaar.

Het is al flink zonnig op deze vrijdagochtend van de achtste juli. Brullende vuilniswagens en kolderiek waterspuitende ‘mannen van de Gemeente’ bewegen zich als trage honing door het slingerend stratenpatroon van de Rijnstad, die hierdoor langzaam tot leven komt. Het gegil van omhoog schietende rolluiken doet vermoeden dat ‘de stad’ op het punt staat deze mooie zomerdag te absorberen.

“De Parijse brasserie-opstelling is uitnodigend.”

Heeren in de Boonen

Het terras van Berensen, het Land van de Markt dominerend, biedt nog volop plek voor twee Heeren in de Boonen die een kritische kop koffie gaan drinken. Natuurlijk kijken we ook even binnen, en constateren we dat de inrichting binnen er nog prima uitziet. De Parijse brasserie-opstelling is uitnodigend en ziet er nog fris uit, ten opzichte van september 2020 (de laatste keer dat we hier waren).

Buiten worden we snel geholpen door de vriendelijke vrouwelijke bediening. De sfeer hier is in één woord: geweldig. Dorps en stads tegelijk. Maar ook: Parijs en Berlijn. Zwart en wit. Strak en zwierig. Kortom: dit is een plek waar je met vele smaken terecht kan om het genoeglijke van het leven te vieren. Dat het pand ook nog eens prachtig is, behoeft geen verdere argumentatie.

“De assige, tikkeltje ‘bijtende’, afdronk is geniepig maar wordt nooit vervelend.”

Heeren in de Boonen
Koffie bij Berensen

Dan de koffie. De Beukenhorst doet haar werk en weet met een mooie ‘smokey’-smaak onze papillen te doen huiveren. De assige, tikkeltje ‘bijtende’, afdronk is geniepig maar wordt nooit vervelend. Dit is gewoon een erg lekker kopje koffie, dat wat smaak betreft aan de goede kant van het spectrum staat. Geen specialty-koffie, maar ook zeker geen allemansvriend. De stevige cremalaag laat een heerlijk ‘filmpje’ achter op onze lippen.

Berensen heeft bewezen continue kwaliteit te kunnen leveren. Voor een mooie kop kofffie en op een geweldige locatie in Arnhem zit je hier kortom meer dan prima.

Datum bezoek: 8 juli 2022

BEOORDELINGSRAPPORT
ALGEHEEL RAPPORTCIJFER 8,0

ONDERBOUWING
DECOR 7,5
SFEER 8,0
SMAAK 8,5
BEDIENING 8,0

TOTAAL  32,0 PUNTEN
GEMIDDELD 8,00 PUNTEN
TOTAAL + GEMIDDELDE 40,00 PUNTEN
ADDITIEVEN +2 BONUSPUNTEN
EINDTOTAAL PUNTEN 40,00+ 2 = 42,00 PUNTEN

PRIJS VAN 1 KOPJE KOFFIE €2,90

PRIJS-/KWALITEITSCORE (EINDTOTAAL MINUS PRIJS)
39,1 PUNTEN