REVIEW: Kaldi (Arnhem)

Kaldi Arnhem

Franchiseorganisatie Kaldi is inmiddels 25 vestigingen groot in Nederland. In Arnhem zetelt zij in een monumentaal pand in de Bakkerstraat. 

De zaak ‘ademt’ koffie. Vloer-tot-plafond zien we koffie achter de counter, van waarachter de vriendelijke mannelijke bediening vanochtend zijn werk doet. Het is nog niet druk als wij binnen komen. Tussen de tafeltjes is voldoende ruimte gelaten, waardoor voorkomen wordt dat mensen elkaar in de weg zitten. De Heeren zitten aan een verhoogde tafel met een mooi zicht op de zaak.

Interessant bij deze vestiging is dat de keuzes voor de inrichting zijn gemaakt met respect voor het pand. Zo zijn de originele ornamenten nog mooi zichtbaar. Achter de winkel siert een gezellige historische stadstuin, waar een aantal zitplaatsen is gesitueerd. Hier zouden wij bij mooi weer, wat het vandaag absoluut niet is, zeker gaan zitten! 

“De zaak ‘ademt’ koffie.”

Heeren in de Boonen

Vanmorgen is de eerste ‘koude’ vrijdagmorgen van dit najaar, en dat is helaas in de zaak ook te voelen, want de Heeren ervaren beiden een wat koude sensatie; de voordeur stond de gehele tijd open, dus de oorzaak is bekend.

Kaldi is niet sec een koffiebar, maar verkoopt ook hardware in dit thema. Denk dan aan (luxe) koffieapparaten, malers, thee-accessoires en natuurlijk bonen. Desondanks vertoeven wij hier prima en voelen wij ons geenszins out-of-place.

De koffie die de Heeren voorgeschoteld krijgen is mooi. Het betreft een krachtige blend van Arabica en een kleiner deel Robusta, waardoor deze binnen het smaakpalet van ‘branderig’ het midden houdt tussen rokerig en -in mindere mate weliswaar- assig. Zeker niet onaangenaam!

Koffie bij Kaldi

De aansprekende jongeman laat een interactie zien die de Heeren wel waarderen. Geen formele ‘overdracht’ van twee kopjes koffie waarna betaling volgt, maar ook een praatje kan er prima van af. Dat vinden wij leuk. De heersende rust in de zaak liet dat ook wel toe natuurlijk, maar toch!

“De keuzes voor de inrichting zijn gemaakt met respect voor het pand.”

Heeren in de Boonen

Kaldi is, naar ons oordeel, minder geschikt om zakelijk te bezoeken. Hier ga je heen om gewoon een goeie bak koffie te halen of met een bekende te vertoeven, zonder zakelijke plichtplegingen.

Datum bezoek: 4 oktober 2019

BEOORDELINGSRAPPORT
DECOR UITSTEKEND (+10)
SFEER GOED (+8)
GESCHIKT VOOR ZAKELIJK MATIG (0)
SMAAK GOED (+8)
BEDIENING GOED (+8)
PRIJS VAN 1 KOPJE KOFFIE €2,25
TOTAAL 34 PUNTEN
GEMIDDELD 6,8 PUNTEN
TOTAAL + GEMIDDELDE 40,8 PUNTEN
PRIJS-/KWALITEITSSCORE 38,55 PUNTEN
ADDITIEVEN +2 BONUSPUNTEN
WATER PRO-ACTIEF AANGEBODEN +0 BONUSPUNTEN

EINDBEOORDELING 40,55 PUNTEN