REVIEW: Boon Espressobar

BOON Espressobar (Arnhem)

Arnhem lijkt vruchtbare grond voor initiatieven op horecagebied. De jongste telg is de sympathieke BOON Espressobar aan de Paul Krugerstraat in de Transvaalbuurt.

BOON (met opzet geschreven in vier kapitalen) vind je op de plek waar eerder Arnhems icoon ‘Deksels’ en later ‘Beide Dames’ en ‘De Vrolijckheit Eten en Drinken’ resideerden. Het lijkt dus best een gok voor de jonge uitbaatsters; is dit gedoemde of toch heilige grond? De Heeren hopen op het laatste.

De zaak ziet er magnifiek uit. Het donkergrijze en daardoor tamelijk sombere exterieur zet je flink op het verkeerde been, want bij binnenkomst ervaren wij een sfeer van licht en ‘strandleven’. Warme èn witte tonen (ja, het kán samen gaan!) wisselen elkaar plezierig af en het kleine beetje daglicht vandaag aanwezig, baant zich op deze stormachtige maartse vrijdag op slinkse wijze een weg langs de op Ibiza geïnspireerde bar, die zich in het midden aan de lange zijde van de zaak bevindt. Eén tafeltje is bezet, maar tijdens onze aanwezigheid wordt het al gauw drukker.

Beide eigenaressen staan in de winkel en zodra de Heeren een plek hebben uitgekozen, staat één van hen ons keurig te woord. Vriendelijk en zichtbaar enthousiast. Leuk om te zien.

“Bij binnenkomst ervaren wij een sfeer van licht en strandleven.”

De koffie komt met zowel een additief als water. Vooral het water stemt ons positief, omdat we dat niet vaak pro-actief aangeboden krijgen. Twee bonuspunten! 

Dat de dames beiden barista zijn, is zeker te merken. De koffie is prima en eigenlijk klopt er alles aan. De juiste temperatuur valt op maar ook de mooie, volle smaak en een stevige crema laag zijn aanwezig. De samenstelling van de bonen schijnt ook speciaal afgestemd te zijn op de smaak van de dames. En deze is goed!

De prijs van slechts €2,25 per kopje koffie, is meer dan netjes en naar ons oordeel zelfs aan de te lage kant. 

“De prijs van slechts €2,25 per kopje koffie, is meer dan netjes.”

De Heeren hadden behoefte om wat te werken aan hun administratie, dus was verhuizen naar de serre een prima optie en geen enkel probleem! Hier troffen wij een grote houten tafel omringd door een tiental fijne stoelen. Het licht in deze ruimte is fenomenaal en maakt dit een prima plek om bijvoorbeeld te vergaderen. Niet te groot, maar prima voor een kleine tot gemiddelde groep.

BOON Espressobar is op deze grijze vrijdag pas drie dagen open, maar de Heeren zijn zeer positief verrast. Zelfs zo verrast dat zij met hun totaalscore in hun eerste week ook meteen op de eerste plek in onze ranglijst voor 2019 belanden! Chapeau, een bijzondere prestatie!

Koffie bij BOON Espressobar

De Heeren spreken hun hoop en verwachting uit dat het tij gekeerd is wat betreft het uitbaten van horeca op deze plek. Met de formule van BOON, gericht op koffie, wijnen (van de lekkere soort) en lunches, zou dit zomaar eens een blijvertje kunnen zijn. Wij raden iedereen dan ook aan om de dames van BOON te bezoeken! Doen hoor! Paul Krugerstraat 3!

Datum bezoek: 15 maart 2019

BEOORDELINGSRAPPORT 
DECOR UITSTEKEND (+10)
SFEER UITSTEKEND (+10)
GESCHIKT VOOR ZAKELIJK GOED (+8)
SMAAK GOED (+8)
BEDIENING UITSTEKEND (+10)
PRIJS VAN 1 KOPJE KOFFIE €2,25
TOTAAL 46 PUNTEN
GEMIDDELD 9,2 PUNTEN 
TOTAAL + GEMIDDELDE 55,2 PUNTEN
PRIJS-/KWALITEITSSCORE 52,95 PUNTEN
ADDITIEVEN +2 BONUSPUNTEN
WATER PRO-ACTIEF AANGEBODEN +2 BONUSPUNTEN

EINDBEOORDELING 56,59 PUNTEN