REVIEW: De Palatijn (II)


De Palatijn

Bezoek de Palatijn op een zonnige vrijdagmorgen in juni en je wordt gegarandeerd getroffen door een overweldigende ‘buitenland-vibe’. Zodra je de rooilijn passeert stap je een ander plaats- en tijdcontinuüm binnen. Het zicht op de heuvels van Park Sonsbeek, met haar weelderige bomen en meanderende paden, en in het dal de stad Arnhem als ware het gelegen aan haar ‘voeten’, vormen een oogstrelende en door de vogels oorverdovende ervaring.

Als de Heeren zich voor de tweede keer in hun driejarig bestaan melden bij de poort van De Palatijn, worden zij wederom hartelijk ontvangen door de aimabele bediening. Een ruime tafel in het midden van het eveneens ruime terras is voor de Heeren. De koffie wordt natuurlijk gauw besteld en rap geserveerd.

“..de geruisloze landing van een zwaan.”

Heeren in de Boonen

Waar De Palatijn voorheen, en tijdens ons voorlaatste bezoek, de bonen van Arnhems eigen koffiebranderij Peeze voerde, hebben deze heden te dage plaatsgemaakt voor een heuse ‘Sonsbeekmelange’, gecomponeerd uit 40% Braziliaanse, 30% Guatemalaanse en 30% Costa Ricaanse (naar ons idee arabica)bonen. Gezamenlijk zorgen zij voor een vol klinkend orkest in je kopje, waarbij na afloop van het concert de toegiften niet lijken te stoppen.

Op het smaakwiel neigt de koffie naar de linkerzijde, waar een ‘gebrande’ smaak domineert maar nooit bitter wordt. Daarbij heeft zij een mooie, sierlijke afdronk, als de geruisloze landing van een zwaan op rimpelloos water.

Koffie bij ‘De Palatijn’

De Palatijn heeft de koffie prima op orde, dat mag zeker gezegd! De ‘Sonsbeekmelange’ is een ware vondst en dient als zodanig bewaakt te worden. Voor de schappelijke prijs van €2,70 trakteer je jezelf op een majestueus kopje koffie, dat al gauw uitnodigt voor een tweede.

“De ‘Sonsbeekmelange’ is een ware vondst en dient als zodanig bewaakt te worden.”

Heeren in de Boonen

Met dit bezoek staat ‘De Palatijn’ wat prijs-/kwaliteitverhouding in een klap bovenaan de ranking van de Heeren in de Boonen! Op slechts 0,1 punt verwijderd van publiekslieveling Bomboca! Een knappe prestatie!

Datum bezoek: 11 juni 2021

BEOORDELINGSRAPPORT
ALGEHEEL RAPPORTCIJFER 9,0

ONDERBOUWING
DECOR 9,0
SFEER 9,0
SMAAK 9,0
BEDIENING 9,0

TOTAAL  36 PUNTEN
GEMIDDELD 9,0 PUNTEN
TOTAAL + GEMIDDELDE 45 PUNTEN
ADDITIEVEN +2 BONUSPUNTEN
WATER PRO-ACTIEF AANGEBODEN +0 BONUSPUNTEN
EINDTOTAAL PUNTEN 45 + 2 = 47 PUNTEN

PRIJS VAN 1 KOPJE KOFFIE €2,70

PRIJS-/KWALITEITSCORE (TOTAAL + GEMIDDELDE – PRIJS)
44,3