REVIEW: Anne & Max

Anne & Max in Arnhem

Adres: Bakkerstraat 50, Arnhem
Website: https://www.annemax.nl/vestigingen/arnhem/

“De huiskamer van de stad.” Zo afficheert ‘fresh, food coffee café’-keten Anne & Max zich. En het moet gezegd, bij binnenkomst staan we oog in oog met een zeer gemêleerd publiek. Zelfstandigen die hier ‘een beetje werken’, studenten die een obligate ‘flat white’ weg sabberen, jonge moeders en vaders met kinderen die rommelige ontbijttafels creëren en achterlaten en de twee vriendinnen uit de provincie die hun ‘dagje Arnhem’ beginnen met een kopje koffie. Natuurlijk voorzien van de verplichte punt appeltaart!

De Heeren zien het aan en besluiten hun ‘langzaamaan koffie’ buiten te genieten. De zon schijnt volop deze vrijdagmorgen in mei. Waar kan je beter een mooie test doen dan in de schaduw van de eindelijk gereed gekomen en daardoor steigerloze Eusebiuskerk?

“Een paar goedbedoelende bloem- en plantenbakken moeten de truc doen.”

Heeren in de Boonen

De hoek waar het terras van Anne & Max gesitueerd is, is vol leven; net als binnen. Een voortdurend komen en gaan van gasten bewijst hoe levendig dit deel van de stad Arnhem geworden is over de voorbije jaren. Het kale en daardoor winderige Kerkplein is verdwenen en heeft plaatsgemaakt voor het Audrey Hepburnplein met het Focus Filmtheater, waar op zijn beurt zaken als Anne & Max van mee profiteren.

Het decor buiten vinden wij wat ‘iel’. Een paar goedbedoelende bloem- en plantenbakken moeten de truc doen, terwijl het naar ons idee juist een genoeglijker uitstraling geeft als het gehele terras omringd zou zijn met groene elementen. Niet alleen wordt het stemmig zwart van het exterieur hiermee minder dominant, maar vooral ook geeft het meer cachet aan de plek en houdt deze nog meer wind tegen.

“De presentatie vanuit de koffiekan die op tafel blijft en waaruit je geacht wordt zelf te schenken is lollig.”

Heeren in de Boonen

De koffie wordt door de flegmatieke, en niet bijzonder frivole, bediening redelijk rap geserveerd. Het is een filterkoffie, die volgens de menukaart op de website van Anne & Max ‘fruitig’ en ‘vol van smaak’ is, maar die bij ons vooral de geroosterde toets aan slaat. Niet verkeerd of lafjes, maar ook geen hoogvlieger. Gewoon een prima (‘doorsnee’ zou te negatief zijn) allemansvriend. De presentatie vanuit de koffiekan die op tafel blijft en waaruit je geacht wordt zelf te schenken is lollig.

Koffie bij Anne & Max

Alles bij Anne & Max straalt ‘bio’ uit. Alles is lokaal, seizoensgebonden, glutenvrij, vegan, NON-GMO en palmolie-vrij; voor alle gasten wat wils. De koffie is daarbij ‘eerlijk’ uit Peru geïmporteerd. Proef je dat? Nee hoor, maar het idee dat we een beetje hebben bijgedragen aan ‘een betere wereld’, brengt een geruststelling in onze ziel. En dat is prima.

Datum bezoek: 20 mei 2022

BEOORDELINGSRAPPORT
ALGEHEEL RAPPORTCIJFER 8,00

ONDERBOUWING
DECOR 7,5
SFEER 9,0
SMAAK 8,0
BEDIENING 7,5

TOTAAL  32,0 PUNTEN
GEMIDDELD 8,00 PUNTEN
TOTAAL + GEMIDDELDE 40,00 PUNTEN
ADDITIEVEN +2 BONUSPUNTEN
EINDTOTAAL PUNTEN 40,00+ 2 = 42,00 PUNTEN

PRIJS VAN 1 KOPJE KOFFIE €2,85

PRIJS-/KWALITEITSCORE (EINDTOTAAL MINUS PRIJS)
39,15 PUNTEN