REVIEW: Havenmeester (Arnhem)

Havenmeester (Arnhem)

“Geen bediening, geen toilet, wel gezellig, dolle pret”. Hiermee werpt Havenmeester voor iedereen een onverdroten duidelijke verwachting op. De kleine zaak is gevestigd aan de Nieuwe Kade in het oude kantoor van de havenmeester voorbij de John Frostbrug richting Westervoortsedijk. Een stukje Arnhem waar je niet gauw komt als je daar niet hoeft te zijn.

Fier trotseren de Heeren deze ochtend de regen om helaas tegen een gesloten deur te lopen. Tien uur gaat Havenmeester open, maar de eigenaren komen om acht over tien aan. “Vertraging bij de bakker” is het excuus, terwijl zij kratten met verse broodjes uitladen uit hun bestelbusje.

“Het devies hier is dus kennelijk ‘to-go’.”

De zaak is van binnen opgetrokken uit vezelplaten en nodigt niet uit om langer te zitten. Het devies hier is dus kennelijk ‘to-go’. De bediening, die vanochtend niet overloopt van uitgesproken enthousiasme, schenkt ons twee koffie. De eerste koffie van de dag uit de pistonmachine; bitter domineert en wij vinden deze koffie dan ook niet zo lekker.

Koffie bij ‘Havenmeester’

Helaas hebben we niet kunnen zien of de bonen versgemalen waren of dat wij een maling van de dag van gisteren kregen, maar de smaak was niet wat je mag verwachten van een tent die op haar site pretendeert ‘de beste koffie van Arnhem’ te serveren. Een krappe ‘voldoende’ hier.

“De jarendertig uitstraling is prachtig, maar wordt naar ons oordeel onvoldoende gebruikt.”

Natuurlijk, Havenmeester is druk rond de ‘spitstijden’, als bedrijven uit de buurt hun werknemers erop uit sturen de lunches te halen. En het moet gezegd: deze broodjes roken fantastisch. Zakelijk ga je hier niet zo gauw zitten, verwachten wij, omdat dit echt meer een ‘to-go’ plek is.

De jarendertig uitstraling is prachtig, maar wordt naar ons oordeel onvoldoende gebruikt. De vezelplaten maken het allemaal erg ‘bouwmarkt’. Wij hadden hier gekozen voor het doortrekken van die jaren dertigsfeer, zodat exterieur en interieur op elkaar aansluiten. De binnenkant is erg frivool voor het doorgaans industriële jarendertig sfeertje.

Kortom, voor de broodjes zal Havenmeester zeker een aanwinst zijn in dit deel van de stad. Zeker met de ophanden zijnde ontwikkeling van het Cobercokwartier liggen hier veel kansen. De koffie, daar zijn wij na ons bezoek nog niet van overtuigd. Wij komen hier in 2020 zeker terug!

Datum bezoek: 11 oktober 2019

BEOORDELINGSRAPPORT
DECOR GOED (+8)
SFEER VOLDOENDE (+4)
GESCHIKT VOOR ZAKELIJK MATIG (+0)
SMAAK VOLDOENDE (+4)
BEDIENING VOLDOENDE (+4)
PRIJS VAN 1 KOPJE KOFFIE €2,-
TOTAAL 20 PUNTEN
GEMIDDELD 4 PUNTEN
TOTAAL + GEMIDDELDE 24 PUNTEN
PRIJS-/KWALITEITSSCORE 22 PUNTEN
ADDITIEVEN +2 BONUSPUNTEN
WATER PRO-ACTIEF AANGEBODEN +0 BONUSPUNTEN

EINDBEOORDELING 24 PUNTEN