REVIEW: Boekhandel Het Colofon

Adres: Bakkerstraat 56, Arnhem
Website: https://www.hetcolofon.nl

De metersbrede gevel aan de Bakkerstraat verraadt weinig over de historie van het pand waarin Boekhandel Het Colofon resideert. Dat Arnhemmers zich hier in een nog niet zo heel ver verleden vergaapten aan klassiekers als ‘Lawrence of Arabia’, ‘Indiana Jones’ and zelfs de eerste rolprent uit de ‘Home Alone’-reeks, is nergens terug te vinden. De plek van het voormalige Palace Theater heeft haar culturele inborst verruild van celluloid, via kledingtextiel van Houtbrox, naar drukinkt.

De boekhandel, aangestuurd door het Velpse boekenondernemersduo Anneke de Feijter en Walter Jansen, herbergt niet alleen een kathedraal aan boeken maar biedt ook gelegenheid voor het nuttigen van koffie, thee en kleine versnaperingen, in de vorm van lunchgerechten. Niet hoogdravend, wel goed.

“De plek van het voormalige Palace Theater heeft haar culturele inborst verruild van celluloid, via kledingtextiel van Houtbrox, naar drukinkt.”

Heeren in de Boonen

Het ‘Petit Café’ bij Het Colofon bevindt zich bij binnenkomst meteen rechts. Hier wordt de gast in een gezellige opstelling de mogelijkheid geboden koffie te drinken terwijl de net aangekochte boeken stiekem bekeken kunnen worden. Althans, dat geldt voor één van de Heeren, die deze verleiding nooit kan weerstaan.

De kunst aan de muur, die ook nog eens te koop is, valt bij ons erg in de smaak. Het werk van Jasper van Deutekom siert op het moment dat wij er zitten de wanden, waarbij het prachtige ‘Deux Bières’ ons het meest bekoort.

De aardige bediening neemt onze vaste bestelling rap op en niet veel later worden de twee kopjes Peeze Mamao (als we het goed hebben geproefd), geserveerd.

De ‘mild roast’ heeft hinten van donkere chocolade en amandelen en drinkt heerlijk weg. De zetwijze, belangrijk bij eigenlijk alle koffies maar zeker bij Peeze, is naar ons idee prima. Gewoon heerlijke koffie dus.

Na een goed uur ronden we onze proefsessie af en verdwalen we tussen de boeken. Want ons adagium ‘één boek is geen boek’, dient immers kracht bij gezet te worden.

“Gewoon heerlijke koffie.”

Heeren in de Boonen

Wij raden iedere bezoeker van Het Colofon aan het Petit Café te bezoeken. Voor de gezelligheid, de kunst aan de wand en natuurlijk de prima koffie. En voor mensen die niet van plan zijn een boek te kopen, loop naar binnen, drink een goede kop koffie en laat je inspireren ter verbreding van je horizon. Als dat een boek is, is iedereen tevreden.

Datum bezoek: 29 april 2022

BEOORDELINGSRAPPORT
ALGEHEEL RAPPORTCIJFER 8,75

ONDERBOUWING
DECOR 9,0
SFEER 9,0
SMAAK 8,0
BEDIENING 9,0

TOTAAL  35,0 PUNTEN
GEMIDDELD 8,75 PUNTEN
TOTAAL + GEMIDDELDE 43,75 PUNTEN
ADDITIEVEN +2 BONUSPUNTEN
EINDTOTAAL PUNTEN 43,75+ 2 = 45,75 PUNTEN

PRIJS VAN 1 KOPJE KOFFIE €2,50

PRIJS-/KWALITEITSCORE (EINDTOTAAL MINUS PRIJS)
43,25 PUNTEN