REVIEW: Bonnie (Arnhem)

Koffie nuttigen in fonkelnieuwe tenten beschouwen de Heeren als een aangenaam verpozen. De sprankelende en schijnbaar onbezorgde geestdrift van de kakelverse uitbaters en hun aan olijkheid grenzende vriendelijkheid, werken bij dit soort post-natale tenten als een op het oog perfect synchroon lopend stelsel van tandwielen in een Zwitsers uurwerk.

“Door lucht tussen de tafels oogt Bonnie groter dan zij is.”

Bonnie (Arnhem)

De zon laat zich deze ochtend goed gelden als wij de winkel van Bonnie Arnhem binnen stappen. Het terras is al redelijk bevolkt en ook binnen treffen we aan diverse tafeltjes al koffiedrinkend publiek. 

De vriendelijke bediening neemt onze vaste bestelling (twee koffie) direct op, waarna deze niet lang op zich laat wachten. We zijn blij verrast twee glaasjes water bij de koffie te krijgen, zonder daarom gevraagd te hebben. Keurig! Ook de carrotcake is meer dan prima! Hier worden bonuspunten uitgedeeld!

“Huiselijk met een vleugje humor.”

De smaak van de koffie is voldoende; mede omdat de Heeren in de digestie een tikkeltje meer zuur dan wenselijk ervaren. De smaakervaring tijdens het drinken is verder goed. De mooie cremalaag geeft een lekkere dosis ‘vettigheid’ af.

Koffie bij Bonnie

Voor zakelijke bezoeken is Bonnie iets minder geschikt, naar het oordeel van de Heeren. Mede debet hieraan zijn de steensmuren in combinatie met een kleine ruimte, aanwezigheid van muziek en een voortdurend pompende koffiemachine. De muren versterken alle geluiden en werken derhalve als een kathedraal. Hierdoor is het voeren van geconcentreerd gesprek wat lastiger.

Concluderend stellen wij dat Bonnie een vrolijke koffiezaak is in een steeds bruisender wordend deel van de Arnhemse binnenstad. Met name de vriendelijke bediening, huiselijke sfeer en het ruimtelijke decor in een kleine ruimte zijn absolute pluspunten. De volgende keer dat de Heeren hier langs gaan, verwachten wij ook zeker meer punten op de smaak van de koffie! Zet ‘m op, Bonnie!

Datum bezoek: 5 april 2019

BEOORDELINGSRAPPORT
DECOR GOED (+8)
SFEER GOED (+8)
GESCHIKT VOOR ZAKELIJK VOLDOENDE (+4)
SMAAK VOLDOENDE (+4)
BEDIENING UITSTEKEND (+10)
PRIJS VAN 1 KOPJE KOFFIE €2,30
TOTAAL 34 PUNTEN
GEMIDDELD 6,8 PUNTEN
TOTAAL + GEMIDDELDE 40,8 PUNTEN
PRIJS-/KWALITEITSSCORE 38,5 PUNTEN
ADDITIEVEN +2 BONUSPUNTEN
WATER PRO-ACTIEF AANGEBODEN +2 BONUSPUNTEN

EINDBEOORDELING 42,5 PUNTEN