REVIEW: Hannah Foodbar

Hannah Foodbar in Arnhem

Adres: Hommelseweg 43, Arnhem
Website: https://hannah-foodbar.nl

Al lopende of voorbijrijdende is de gevel van Hannah Foodbar niet te missen. De grote en sierlijke belettering en de afgeronde straathoek brengen je direct terug naar de dagen van rond de voorlaatste eeuwwisseling. Het geratel van karrenwielen over kinderkopjes is verdwenen, net zoals het algehele straatbeeld, maar als we bij Hannah Foodbar binnenstappen, wanen we ons toch echt in de tijd van La Bohême.

“Het glas in lood werpt vrolijke stralen licht de zaak in, en zorgt met het koper boven de bar, de art-deco elementen in de ramen en het warme interieur voor een unieke sfeer.”

Heeren in de Boonen

De zaak is net open en de vloer wordt nog stevig geboend. Niettemin worden we hartelijk welkom geheten en mogen we een plek naar keuze uitzoeken. De Heeren kiezen ‘de stamtafel’ in de linkerhoek van het pand.

De inrichting is zeer genoeglijk; ‘bohemian’ met een toevoeging van twintigste eeuws ‘seventies’. Wij zijn verbaasd hoe goed het ‘warme’ van de jaren 70 combineert met het grandeur van laat 1800 en verwordt tot een soort ‘neo-eclectische stijl’. Het glas in lood dat verwerkt zit in de hogere raampartijen werpt vrolijke stralen licht de zaak in, en zorgt met het koper boven de bar, de art-deco elementen in de ramen en het warme interieur voor een unieke sfeer.

“Glas is voor thee, klei voor koffie.”

Heeren in de Boonen

De zeer vriendelijke bediening neemt onze bestelling meteen op en niet veel later wordt deze geserveerd. De smaak is rijk, mooi geroosterd en heeft een volle geur. Het lichte zuurtje in de afdronk ervaren wij als aangenaam prettig.

Koffie bij Hannah Foodbar

De koffie wordt geserveerd in glas, en dat heeft effect op de temperatuur; deze is naar onze smaak iets te gauw ’te laag’. Om dit te ijken, bestellen we nóg een ronde koffie maar dan in klassiek porselein. Hierin blijft de koffie keurig op temperatuur. De oude stelregel van de Heeren geldt hier dus ook: glas is voor thee, klei voor koffie.

Normaal wordt ieder kopje koffie begeleid door een stukje huisgemaakte boterkoek. Helaas was deze net op, dus moesten wij ons tevreden stellen met een conventioneel, maar prima eetbaar, koekje.

Een bezoek aan Hannah Foodbar is wat de Heeren betreft zeer de moeite waard. Niet alleen voor de koffie maar zeker ook voor de veelbelovende gerechten op de kaart. Met een prijs-/kwaliteitscore van 44,5 stoot Hannah zelfs direct door naar de 1e plek van de tot nu toe in 2022 geteste zaken! Chapeau!

De Heeren komen voor de boterkoek graag nog eens terug!

Datum bezoek: 8 april 2022

BEOORDELINGSRAPPORT
ALGEHEEL RAPPORTCIJFER 9,0

ONDERBOUWING
DECOR 9,0
SFEER 9,0
SMAAK 9,0
BEDIENING 9,0

TOTAAL  36,0 PUNTEN
GEMIDDELD 9,0 PUNTEN
TOTAAL + GEMIDDELDE 45 PUNTEN
ADDITIEVEN +2 BONUSPUNTEN
EINDTOTAAL PUNTEN 45,0 + 2 = 47,0 PUNTEN

PRIJS VAN 1 KOPJE KOFFIE €2,50

PRIJS-/KWALITEITSCORE (EINDTOTAAL MINUS PRIJS)
44,5 PUNTEN