REVIEW: De Tosti & Ezprezzobar (Arnhem)

De Tosti & Ezprezzobar in Arnhem

De klassieke Arnhemse Koningstraat geldt als één van de aders die het centrale Land van de Markt met inmiddels nieuwerwetse iconen als Focus Filmtheater en de recent smaakvol heringerichte Markt verbindt. Als confetti zijn op deze straat allerlei horeca initiatieven ontstaan die het leven in deze stad zo mooi maken; hoewel de een daar beter in slaagt dan de ander.

De Tosti & Ezprezzobar bevindt zich in het midden van deze bourgondische lifeline, waar het de directe concurrentie heeft van Brasserie De Pan, Doppio Espressobar en buurman Bagels & Beans.

Als de Heeren deze overwegend zonnige vrijdagmorgen de winkel binnen stappen, merken we dat we de eerste en enigen zijn. De luidsprekers gooien hun decibels naar onze mening iets te luid de ether in, wat deze tent voor zakelijke doeleinden naar ons idee wat minder geschikt maakt.

“De in nep-leer bijbehorende bruine eetstoelen zijn een beetje ‘saai’.”

Het interieur van de Tosti & Ezprezzobar is opgetrokken uit bruin- en aardetinten. Groene accenten vinden we in de vorm van frivool opgehangen hangplanten aan de grote counter, die in het midden van de zaak gesitueerd is. De kurken wand aan de linkerzijde bij de entree, is een mooie geste naar een wellicht onbedoelde ‘duurzamere look’.

De tafels staan op gepaste afstand van elkaar verwijderd, maar de in nep-leer bijbehorende bruine eetstoelen zijn daarentegen een beetje ‘saai’.

“Een mooie, beetje notige smaak.”

De vriendelijke bediening merkt de Heeren al gauw op en noteert onze bestelling direct. Luttele minuten later staan onze in glazen bekers geserveerde koffie op tafel.

Koffie van De Tosti & Ezprezzobar

De koffie: die vonden wij goed! Een mooie, beetje notige smaak, die nooit bitter wordt, maar wel genoeg ballen heeft waardoor deze lekker door drinkt. Voor het additief is ook gezorgd; het glaasje water ontbreekt.

Resumerend zijn wij op koffie-inhoudelijk vlak positief over de Tosti & Ezprezzobar, maar kunnen we de bedoeling van deze tent nog niet goed plaatsen. Misschien ligt zijn raison d’être op onderdelen die wij niet toetsen, bijvoorbeeld tosti’s. Maar wij kunnen ons zeker voorstellen wat een heerlijke smaaksensatie het moet zijn om een smaakvolle tosti te eten, begeleid met de koffie zoals wij die vanmorgen hier gedronken hebben.

Datum bezoek: 29 november 2019

BEOORDELINGSRAPPORT
DECOR GOED (+8)
SFEER VOLDOENDE (+4
GESCHIKT VOOR ZAKELIJK MATIG (+0)
SMAAK GOED (+8)
BEDIENING GOED (+8)
PRIJS VAN 1 KOPJE KOFFIE €2,50
TOTAAL  28 PUNTEN
GEMIDDELD 5,6 PUNTEN
TOTAAL + GEMIDDELDE 33,6 PUNTEN
PRIJS-/KWALITEITSSCORE 31,1 PUNTEN
ADDITIEVEN +2 BONUSPUNTEN
WATER PRO-ACTIEF AANGEBODEN +0 BONUSPUNTEN

EINDBEOORDELING 33,1 PUNTEN