REVIEW: Schatje van Arnhem

Schatje van Arnhem in Arnhem

Adres: Paul Krugerstraat 3, Arnhem
Website: https://ap.lc/r83zg
Koffie: Kalahari (Ethiopië Organic)

Wie Arnhem nadert vanaf de Veluwe ontkomt niet aan de zwierige, lommerijke Apeldoornseweg; de ader van asfalt die reikt tot aan hartje centrum van deze provinciehoofdstad. Twee afslagen voorbij Park Sonsbeek, aan de rechterzijde, bevindt zich de toegang tot de Transvaalwijk; een wijk gedomineerd door vroeg-20e eeuwse herenhuizen, ruwweg gesitueerd tussen Paul Krugerstraat en Park Sonsbeek.

“Het pijpenlaatje is nog altijd zeer sfeervol ingericht met een ‘genoeglijk’ maar ook diffuus decor.”

Heeren in de Boonen

Aan het begin van de Paul Krugerstraat treffen we koffie- en lunchgelegenheid ‘Schatje van Arnhem’, in het pand van voormalig ‘Deksels’ en ‘Beide Dames’ en van recenter datum ‘BOON Espressobar’. Het pijpenlaatje is nog altijd zeer sfeervol ingericht met een ‘genoeglijk’ maar ook diffuus decor dat het midden houdt tussen heden en verleden. De Griekse of Romeinse zuil bij de entree begrijpen we bijvoorbeeld niet helemaal.

De allervriendelijkste dame in de bediening heet ons hartelijk welkom en na de plichtplegingen rondom QR-code en bestellen staat onze koffie al gauw op tafel.

Met vier bezette tafeltjes is het nog niet druk. Tijdens ons verpozen ter lokale merken we wel een bescheiden maar gestage toeloop van nieuwe gasten. Mooi om te zien voor deze nieuwe telg in de Arnhemse horeca.

“Dat dit een hotspot-in-spé is, zal ons niet verbazen!”

Heeren in de Boonen

De Ethiopië Organic van Kalahari koffie die hier geserveerd wordt, is geen ‘instap’ koffie en lijkt daardoor geen logische keuze. De koffie (geproduceerd in een zuiver 100% CO2 neutraal brandproces) kenmerkt zich door een gebrande smaak, neigend naar assig. Zij verdient daarom enig ‘gewenning’. Na ettelijke slokken wordt zij echter aangenamer en afgeronder.

De serveertemperatuur lijkt prima in orde. Ook de consistente cremalaag is lobbig en belooft een verwachtingsvol smaakpalet; een belofte die met iedere slok waargemaakt wordt.

Koffie bij ‘Schatje van Arnhem’

De koffie werd keurig begeleid door een additief en een pro-actief aangeboden glas water.

Al met al gaf Schatje van Arnhem de Heeren een fijne koffie-ervaring. De zaak is smal maar wint het op lengte. Aan tafeltjes zijn hier geen gebrek. De serre geeft een fenomenale lichtinval en is prima geschikt voor kleinere groepen.

Dat dit een hotspot-in-spé is, zal ons daarom niet verbazen! Een prima verdeling ook: Nescio voor de ‘Sonsbeekwijkers’, Schatje van Arnhem voor de ‘Transvaalwijkers’. En af en toe mogen deze groepen best even over de schutting kijken…

De Heeren kunnen daar prima mee leven!

Datum bezoek: 10 december 2021

BEOORDELINGSRAPPORT
ALGEHEEL RAPPORTCIJFER 8,3

ONDERBOUWING
DECOR 8,0
SFEER 8,0
SMAAK 8,0
BEDIENING 9,0

TOTAAL  33 PUNTEN
GEMIDDELD 8,3 PUNTEN
TOTAAL + GEMIDDELDE 41,3 PUNTEN
ADDITIEVEN +2 BONUSPUNTEN
WATER PRO-ACTIEF AANGEBODEN +2 BONUSPUNTEN
EINDTOTAAL PUNTEN 41,3 + 4 = 45,3 PUNTEN

PRIJS VAN 1 KOPJE KOFFIE €2,40

PRIJS-/KWALITEITSCORE (EINDTOTAAL – PRIJS)
42,9 PUNTEN