REVIEW: Bij Ann (Arnhem)

Bij Ann (Arnhem)

In de schaduw van de drukke Van Muijlwijkstraat met zijn voorbij razende verkeer, treffen we het zonnige terras van Bij Ann. Een stadse locatie op een hotspot-in-wording in Arnhem.

Bij binnenkomst worden de Heeren direct begroet door Ann, die gelukkig zelf achter de counter staat. Het zaakje is niet groot, en scoort daardoor hoog op het ‘charmant’ front. We zien veel hout en natuurlijke kleuren. De zitjes zijn logisch verdeeld en niet te dicht op elkaar geplaatst. Achter in de zaak bevinden zich twee tafels waar je iets rustiger kan zitten. Prima voor bijvoorbeeld een zakelijke afspraak. 

De sfeer wordt bepaald door het robuuste decor. Bij Ann tref je onafgeronde hoekjes, roestige lichtarmaturen en tafelbladen waarin de handtekening van menig mespunt gekerfd staat. De suggestie van voortdurend komen en gaan van allerlei soorten mensen wordt gewekt en dat bevalt ons prima!

De koffie is goed. De wijze van presenteren vinden de Heeren ook lollig. Deze wordt geserveerd op zilverkleurige dienbladen en is voorzien van een simpel additief en een glas water. Bonuspunten rinkelen in de verte! De smaak van de koffie is stevig en de temperatuur is prima. Gewoon goed.

“Bij Ann scoort hoog op het ‘charmant’ front.”

Zakelijk is Bij Ann geschikt als locatie. Hoewel de ruimte wat akoestiek betreft misschien wat rumoerig is, doet deze zeker niet onder voor andere tenten in Arnhem. En zoals gezegd, achterin de winkel zijn twee betrekkelijk rustige tafels gesitueerd die zich prima lenen voor zakelijke tête-à-têtes.

“Bij Ann is een welkome magneet voor het aanzien van de buurt.”

Tenslotte de bediening. Deze werd verzorgd door Ann zelf en was goed. Ze gaat soepel en persoonlijk om met haar gasten en dat geeft een fijn gevoel dat zeker sfeerbepalend is.

Koffie Bij Ann

Bij Ann is een nieuwe loot aan de Arnhemse koffietentenboom maar slaagt er prima in een levendig, stads concept neer te zetten. In combinatie met haar verrukkelijke terras, waan je je hier heel even in een ècht grote stad. Bij Ann is dan ook een welkome magneet voor het aanzien van de buurt waar zij deel van uitmaakt en een absolute aanrader voor iedereen.

De Heeren feliciteren Bij Ann met een mooie binnenkomst in onze ranking: zij bezit de derde plek, na BOON Espressobar met 56,95 punten en Cafe Sint Jan met 54,7 punten.

Datum bezoek: 22 maart 2019

BEOORDELINGSRAPPORT
DECOR GOED (+8)
SFEER GOED (+8)
GESCHIKT VOOR ZAKELIJK GOED (+8)
SMAAK GOED (+8)
BEDIENING GOED (+8)
PRIJS VAN 1 KOPJE KOFFIE €2,40
TOTAAL 40 PUNTEN
GEMIDDELD 8 PUNTEN
TOTAAL + GEMIDDELDE 48 PUNTEN
PRIJS-/KWALITEITSSCORE 45,6 PUNTEN
ADDITIEVEN +2 BONUSPUNTEN
WATER PRO-ACTIEF AANGEBODEN +2 BONUSPUNTEN

EINDBEOORDELING 49,6 PUNTEN