REVIEW: Bagels & Beans (Arnhem)

Bagels & Beans (Arnhem)

Franchiseketen Bagels & Beans belooft ‘koffie, bagels en geluk’ en heeft reeds enige jaren ook een vestiging in de Arnhemse Koningstraat.

De entree biedt een warm welkom, want de deuren staan open. De vrijdagse ochtenddrukte is goed voelbaar; in de winkel zien we zowel werkers met een simpel broodje en een kop koffie als ‘particuliere’ lekkernij-verslindende mensen. Want lekkernijen hebben ze hier volop! De toonbank, gesitueerd in het midden van de zaak, geeft zicht op de prachtige bagel- en broodjesproducten. Een grote ‘check’ op het onderdeel ‘bagels’!

“Wij vertrokken met een glimlach.”

Maar wij komen voor de koffie. De bediening neemt onze bestelling gauw op en deze staat ook rap voor onze neus. Wat ons meteen opvalt is de hoeveelheid: deze is ruim! En op goede temperatuur (lekker heet, maar niet té), zoals het hoort. De smaak is goed en een bescheiden crema laag tooit het zwarte goud in onze creatief geïllustreerde kopjes.

Koffie bij Bagels & Beans

Bagels & Beans heeft een sfeer die het midden houdt tussen een vlotte Amerikaanse diner en een Duitse Bäckerei. De inrichting, en dan bedoelen we de hardware, is misschien zelfs wat ‘Spartaans’, want de houten lambrisering priemde af en toe pijnlijk in onze bovenruggen. Voor het overige is het historische pand genoeglijk (Duits) ingericht met warme tonen van mintgroen en zalmroze. 

“De toonbank geeft zicht op de prachtige bagel- en broodjesproducten.”

Zakelijk kan je bij Bagels & Beans prima terecht, ook getuige het aantal werkers dat wij deze ochtend aantreffen. De tafels zijn voldoende ruim voor een laptop en ook op gepaste afstand van elkaar gesitueerd, waardoor vertrouwelijke gesprekken, zo je die zou willen voeren in deze omgeving, goed te houden.

De belofte van Bagels & Beans Arnhem is wat ons betreft goed ingelost. De bagels zien er smakelijk uit, de koffie was goed en het geluk? Ach, wij vertrokken met een glimlach. En met in achtneming van de emotioneel-neutrale inborst die de Heeren plachten te hebben, is dat een groot compliment.

Datum bezoek: 17 mei 2019

BEOORDELINGSRAPPORT
DECOR GOED (+8)
SFEER GOED (+8)
GESCHIKT VOOR ZAKELIJK GOED (+8)
SMAAK GOED (+8)
BEDIENING VOLDOENDE (+4)
PRIJS VAN 1 KOPJE KOFFIE €2,35
TOTAAL 36 PUNTEN
GEMIDDELD 7,2 PUNTEN
TOTAAL + GEMIDDELDE 43,2 PUNTEN
PRIJS-/KWALITEITSSCORE 40,85 PUNTEN
ADDITIEVEN +2 BONUSPUNTEN
WATER PRO-ACTIEF AANGEBODEN +0 BONUSPUNTEN

EINDBEOORDELING 42,85 PUNTEN