REVIEW: Momento (Arnhem)

Momento (Arnhem)

Langzamerhand keert de bibliotheek weer terug naar de forumfunctie zoals men die tegenkwam in het oude Rome. Niet alleen een verzameling ter inzage beschikbaar ingebonden papier, maar een ontmoetingsplek waar gediscussieerd werd over wetenschap, kunst en politiek. Daar werd door die Romeinen volop wijn bij geschonken, want koffie kenden zij nog niet! 

Momento resideert onder de Arnhemse ‘bieb’ en doet een deels geslaagde poging ‘hipheid’ uit te stralen. Veel natuurlijke kleuren, de inmiddels obligate schoolstoeltjes van de 14 februari jl. overleden Friso Kramer en alle ruimte voor rondzwervende kinderen. Rozet zet stevig in op het thema duurzaamheid. We vonden het daarom jammer dat Momento hier geen inhoud aan geeft en juist kiest voor artificiële binnenbeplanting. 
Hoe authentiek ben je dan in je streven naar gezonde lucht en een groene wereld?

“Echt ‘last’ van rondkruipend grut hebben we niet gehad.”

Enfin, de bediening scoren wij met een goed. Niet overdadig ‘intiem’ of geïnteresseerd maar keurig en correct. Wij moesten er bijvoorbeeld zelf achter komen dat er op diverse plekken in het restaurant waterkaraffen staan die gewoon gebruikt mogen worden. Hier had de bediening even op kunnen wijzen. Kleinigheid.

“Zolang er kennis wordt opgedaan, wordt er geen oorlog gevoerd.”

Dan het heilig huisje: de smaak van de koffie. Die vonden wij, hoewel geserveerd in een prachtig ensemble van kop en schotel, niet heel bijzonder. Beetje grondig zelfs met een dito nasmaak. Een voldoende. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat we hier hogere score hadden verwacht bij Momento. Misschien stond de machine niet goed afgesteld? De bonen waren wel vers gemalen, te zien aan de mooie cremalaag. Het additief was verrukkelijk.

Zakelijk is Momento een prima plek om te werken of om met relaties af te spreken. Een goed. De zaak is meer dan ruim voorzien van de bekende laptopaansluitingen en ruim opgezette werkplekken. De Heeren hechten er wel belang aan hier te vermelden dat de zaak bijzonder kindvriendelijk is, en dat is vaak omgekeerd evenredig aan de zakelijke geschiktheid. De grootte van de zaak is hier gelukkig de redding, want echt ‘last’ van rondkruipend grut hebben we niet gehad. 

Koffie bij Momento

De sfeer in het restaurant is gemoedelijk. De schoolstoeltjes van Kramer verwijzen in al hun sleetsheid dan wel weer naar ‘de school’, het permanente leerhuis, daar waar men van hoog tot laag en van jong tot oud kennis opdoet. En zolang er kennis wordt opgedaan, wordt er geen oorlog gevoerd. Daar houden de Heeren van.

Datum bezoek: 22 februari 2019 

BEOORDELINGSRAPPORT 
DECOR GOED (+8) 
SFEER GOED (+8)
GESCHIKT VOOR ZAKELIJK GOED (+8)
SMAAK VOLDOENDE (+4)
BEDIENING GOED (+8)
PRIJS VAN 1 KOPJE KOFFIE €2,40
TOTAAL 36 PUNTEN
GEMIDDELD 7,2 PUNTEN
TOTAAL + GEMIDDELDE 43,2 PUNTEN
PRIJS-/KWALITEITSSCORE 40,8 PUNTEN
ADDITIEVEN +2 BONUSPUNTEN
WATER PRO-ACTIEF AANGEBODEN +2 BONUSPUNTEN

EINDBEOORDELING 44,8 PUNTEN