REVIEW: Hoek Koffie & Patisserie

Hoek Koffie & Patisserie

Centraal in Arnhem, op de winderige en tot voorheen persoonlijkheid ontbrekende hoek onder icoon Hotel Haarhuis heeft zich, zonder dat wij daar allemaal iets van in de gaten hadden, een vrolijke metamorfose voorgedaan. Een alleraardigst koffiehuis met passende naam siert nu de begane grond.

Het pand is van binnen opgetrokken uit mintgroene elementen, met tonen van messing. Modern met een industriële twist.

“Een alleraardigst koffiehuis.”

Heeren in de Boonen

Het terras was nog niet uitgezet, toen de Heeren zich rond tien uur meldden deze ochtend. Na een keer vragen aan de uiterst vriendelijke bediening werd er meteen een tafeltje met stoeltjes klaargezet. Keurig. De bediening verliep ook zoals dat hoort, netjes, zeer spontaan, erg gastvrij en een tikkeltje ‘hip’ naar de smaak van de Heeren. Niets mis mee verder.

Koffie bij ‘Hoek’

De website van ‘Hoek’ is veelbelovend; letterlijk. Zo hebben ze de ‘lekkerste koffie’, de ‘lekkerste macarons’ en de ‘leukste Insta Hotspot van Arnhem’. Die laatste twee onderwerpen hebben de Heeren uiteraard niet ervaren, dus daar hebben we geen mening over. Over de eerste echter wel; de koffie!

De koffie bij ‘Hoek’ is deze ochtend van de categorie ‘mwah’. We ervoeren een naar onze smaak te ‘koud’ gezet kopje koffie, waardoor ook de smaak niet echt door kwam. Niet smerig hoor, zeker niet, maar ook nog geen hoogvlieger. Het kan er natuurlijk mee te maken hebben dat de Heeren de eerste gasten waren en de apparatuur nog niet bedrijfsklaar was, maar daarover kunnen we alleen gissen.

“De website van ‘Hoek’ is veelbelovend; letterlijk.”

Heeren in de Boonen

Wat ambiance betreft is ‘Hoek’ echt een fantastische plek om de voortdurend voorbijrazende wereld gade te slaan. De romantiek van de reizigers die komen en gaan vanuit Arnhem Centraal enerzijds en de stadse bedrijvigheid anderzijds komen hier heel fijn samen. Dat de Willemstunnel niet voor niets is aangelegd merk je op het terras van ook erg goed; de Heeren hebben nooit last van verkeersherrie gehad tijdens ons bezoek aan ‘Hoek’.

Kortom: Arnhem is met ‘Hoek’ weer een nieuwe koffiezaak rijker, en dat moedigen wij alleen maar aan! Met de stadse sfeer, de aimabele bediening en de smaakvolle inrichting zit het al helemaal goed. Met de smaak van de koffie zal het, met wat ondersteuning van huisleverancier Bocca, ook zeker wel goed komen. De Heeren komen daarvoor graag nog een keertje terug naar deze ‘Hippe Hoek’!

Datum bezoek: 4 juni 2021

BEOORDELINGSRAPPORT
ALGEHEEL RAPPORTCIJFER 8,5

ONDERBOUWING
DECOR 9,0
SFEER 9,0
SMAAK 7,0
BEDIENING 9,0

TOTAAL  34 PUNTEN
GEMIDDELD 8,5 PUNTEN
TOTAAL + GEMIDDELDE 42,5 PUNTEN
ADDITIEVEN +2 BONUSPUNTEN
WATER PRO-ACTIEF AANGEBODEN +0 BONUSPUNTEN
EINDTOTAAL PUNTEN 42,5 + 2 = 44,5 PUNTEN

PRIJS VAN 1 KOPJE KOFFIE €3,00

PRIJS-/KWALITEITSCORE (TOTAAL + GEMIDDELDE – PRIJS)
41,5