REVIEW: BackWERK (Arnhem)

BackWERK (Arnhem)

Het zijn druilerige dagen als deze waarop Koning Winter het aflegt tegen een persisterende Prins Herfst, en de stad gedompeld is onder een grijze nevel waaronder geuren van rottend blad, uitlaatgassen en koffietenten geen mogelijkheid tot ontsnappen hebben.

Voor de Heeren, die niet vatbaar lijken voor welk klimatologisch lot dan ook dat hen door de weergoden wordt opgelegd, een opdracht de natte trottoirs van de stad Arnhem te trotseren om bij de wagenwijd openstaande deuren van zelfbedieningsconcept BackWERK de schoonloopmat te testen.

De zaak ligt in de schaduw van schouwburg Musis en wordt onder het gewicht van bovenbuurman Cool Blue bijna vermorzeld. Bij binnenkomst worden we meteen omgeven door vers fruit, dat uitgestald lijkt over de gehele as van de winkel. Achter een counter staat personeel sapjes te persen en ander goed bedoeld, maar modieus en door de gezondheidsmaffia gepropageerd, koud voedsel te bereiden.

De sfeer van BackWERK houdt het midden tussen platgetreden concepten als La Place en Starbucks, waarbij gezegd moet worden dat Starbucks de betere koffie heeft maar BackWERK een lekkerder sfeer. Over La Place hebben de Heeren geen oordeel.

“Achter een counter staat personeel sapjes te persen en ander goed bedoeld, maar modieus en door de gezondheidsmaffia gepropageerd, koud voedsel te bereiden.”

Heeren in de Boonen

Bediening aan tafel is non-existent. Koffie moeten we dus zelf ’tappen’. Uit een automaat. Deze is het best te omschrijven als assig en een tikkeltje waterig. En omdat de grootte van de koppen niet bijdraagt aan een juiste temperatuur van de koffie, ervaren wij de kwaliteit niet als top. Een krappe voldoende. Voor €2,- per kopje mogen we misschien ook niet teveel verwachten.

Koffie bij BackWERK

Zakelijk is BackWERK een betere keuze dan Starbucks (excuses voor de repeterende vergelijking maar hier ontkomen we niet aan). De prima wifi en de comfortabelere tafelindeling, evenals de tafels zelf die groot genoeg zijn om aan te werken, dragen hier aan bij.

“Bij binnenkomst worden we meteen omgeven door vers fruit, dat uitgestald lijkt over de gehele as van de winkel.”

Heeren in de Boonen

BackWERK, moet u daar heen? Waarschijnlijk wel voor het uitgebreide assortiment aan belegde broodjes en vers fruit en dito ‘smoothies’ (want hip dus ‘leuk’). Voor de koffie, en daar zijn wij toch voor gekomen, lopen de Heeren volgende keer toch een paar deuren verder.

Datum bezoek: 6 december 2019

BEOORDELINGSRAPPORT
DECOR VOLDOENDE (+4)
SFEER VOLDOENDE (+4)
GESCHIKT VOOR ZAKELIJK MATIG (+0)
SMAAK VOLDOENE (+4)
BEDIENING VOLDOENDE (+4)
PRIJS VAN 1 KOPJE KOFFIE €2,00
TOTAAL  16 PUNTEN
GEMIDDELD 3,2 PUNTEN
TOTAAL + GEMIDDELDE 19,2 PUNTEN
PRIJS-/KWALITEITSSCORE 17,2 PUNTEN
ADDITIEVEN +0 BONUSPUNTEN
WATER PRO-ACTIEF AANGEBODEN +0 BONUSPUNTEN

EINDBEOORDELING 17,2 PUNTEN