REVIEW: Bomboca (II)

Als Mark Rutte en Hugo de Jonge aankondigen ons land eindelijk van het -in onze ogen terechte- slot te halen, raken de Heeren in vervoering. De “we-mogen-weers” zijn niet van de lucht en kladblok, stempel en smakenwiel worden rap uit de kast gehaald en afgestoft. Klaar voor nieuwe reviews!

Op het programma van deze vrijdag staat de koffiezaak die ooit, lang geleden in 2018, ons eerste ‘seizoen’ won: Bomboca, op de hoek van de Parkstraat met de Eusebiusbuitensingel. Een hoek die deze ochtend veel weg heeft van een stukje Parijs of zelfs Berlijn. Grootstedelijke trots vervult de Heeren als zij een van de weinige beschikbare plekjes innemen. Het is al druk!

“Bomboca is haar ’trucje’ nog niet verleerd.”

Heeren in de Boonen

De rij voor het uit fel wit opgetrokken pand groeit met de minuut. Het is ook niet verwonderlijk dat het even duurt voordat de Heeren hun koffietjes op tafel hebben. Echter, in deze ambiance is dat absoluut geen straf! Wát een sfeer, en dat om 10.00 uur ’s ochtends. Daarover later meer. Eerst de koffie!

Dat passie voor koffie bij Bomboca nog altijd zichtbaar is, zowel visueel als in smaak, merken de Heeren bij de eerste slok. Een krachtige koffie, vol aroma’s die we eigenlijk lastig kunnen thuisbrengen maar die tegelijkertijd uitzonderlijk smaakvol zijn en tot ‘meer’ uitnodigen. Dat doen we niet, want 1 kopje is genoeg. Zelfs de wereldvermaarde pastéis de nata laten wij aan onze neuzen voorbijgaan! Bomboca is haar ’trucje’ nog niet verleerd in elk geval en weet ons, en aan de reacties te zien de overige gasten ook, wederom te overtuigen: hier zijn professionals bezig.

Koffie bij ‘Bomboca’

“Ontneem Arnhem dit prachtig stukje grootstedelijk ondernemerschap niet!”

Heeren in de Boonen

Terug naar het terras, alwaar de Heeren in het vrolijke vrijdagmorgenlicht hun koffie’s genoten. Hoewel de Heeren a-politiek zijn en daar normaliter dus verre van blijven, gaan we deze regel één keer met voeten treden en een appel doen op de Gemeente Arnhem: laat het terras van Bomboca in stand! Dus niet, zoals pre-corona, alleen wat zitjes en een bankjes tegen de gevel, maar ook aan de rand van het trottoir zoals nu. Er is heus genoeg plek voor voetgangers. Ontneem Arnhem dit prachtig stukje grootstedelijk ondernemerschap van de kleine sympathieke uitbater niet! Alsjeblieft doe het niet en gun iedereen een plekje bij deze mooie zaak. Dus definitief maken die tijdelijke uitgebreide terrasvergunning!

Met Bomboca trappen de Heeren het post-coronaseizoen af. We weten van veel nieuwkomers in Arnhem. Zij staan op onze lijst en kunnen weldra een bezoek van de Heeren verwachten.

Goed om weer terug te zijn!

Datum bezoek: 28 mei 2021

BEOORDELINGSRAPPORT
ALGEHEEL RAPPORTCIJFER 8,5

ONDERBOUWING
DECOR 8,0
SFEER 9,0
SMAAK 9,0
BEDIENING 8,0

TOTAAL  34 PUNTEN
GEMIDDELD 8,5 PUNTEN
TOTAAL + GEMIDDELDE 42,5 PUNTEN
ADDITIEVEN +2 BONUSPUNTEN
WATER PRO-ACTIEF AANGEBODEN +2 BONUSPUNTEN
EINDTOTAAL PUNTEN 42,5 + 4 = 46,5 PUNTEN

PRIJS VAN 1 KOPJE KOFFIE €2,30

PRIJS-/KWALITEITSCORE (EINDTOTAAL – PRIJS)
44,2