REVIEW: Café Hekking (Arnhem)

Café Hekking (Arnhem)

Op deze strakblauwe vrijdagmorgen, zit het terras bij Hekking goed vol als de Heeren hun komst met weinig bombarie kenbaar maken. We treffen stamgasten, dames en heren van diverse pluimage bij wie we aan alles merken dat ze hier de dag ervoor ook zaten en morgenochtend ook weer zullen zijn. De omgang met de vrolijke en daardoor toegankelijke bediening is amicaal.

Het etablissement is gelegen op een stukje Arnhem dat volop in ontwikkeling is; het Kleine Oord. Het biedt direct zicht op de bebouwingen aan de Broerenstraat, alwaar de Heeren getuige zijn van het neerhalen van muren van meer dan een halve eeuw oud.

Het pand is een verrukkelijke bruine kroeg, met alles wat daarbij hoort. Wij snappen die stamgasten wel, wat dit betreft! 

“Ach, als je bij Hekking zit wil je helemaal niet over zaken nadenken.”

Het etablissement is gelegen op een stukje Arnhem dat volop in ontwikkeling is; het Kleine Oord. Het biedt direct zicht op de bebouwingen aan de Broerenstraat, alwaar de Heeren getuige zijn van het neerhalen van muren van meer dan een halve eeuw oud.

Het pand huisvest een verrukkelijke bruine kroeg, met alles wat daarbij hoort. Wij snappen die stamgasten wel, wat dit betreft! 

De koffie die wij geserveerd krijgen is prima. Geen hoogvlieger van het niveau Bomboca of Boon Espressobar, maar zeker een mooi gezet tableau voorzien van additief. De smaak is rond en vol en laat geen zurige nasmaak achter. 

“Het pand is een verrukkelijke bruine kroeg, met alles wat daarbij hoort.”

Voor zakelijke afspraken is Hekking naar ons idee een minder voor de hand liggende keuze. Natuurlijk, je kan hier prima zitten met een relatie of misschien aan een laptop werken, maar het café-rumoer werkt niet bepaald bevorderlijk voor de concentratie. Ach, als je bij Hekking zit wil je helemaal niet over zaken nadenken ook. Daar wil je mensen kijken, lachen met de bediening, goede koffie en lekkere biertjes drinken. 

Koffie bij Café Hekking

Hekking, als horeca-monument in Arnhem, is het zeker waard om te bezoeken en je daar te laven aan de gezelligheid die men biedt. Drie bonen!

Datum bezoek: 31 mei 2019

BEOORDELINGSRAPPORT
DECOR GOED (+8)
SFEER UITSTEKEND (+10)
GESCHIKT VOOR ZAKELIJK MATIG (+0)
SMAAK VOLDOENDE (+4)
BEDIENING GOED (+8)
PRIJS VAN 1 KOPJE KOFFIE €2,20
TOTAAL 30 PUNTEN
GEMIDDELD 6 PUNTEN
TOTAAL + GEMIDDELDE 36 PUNTEN
PRIJS-/KWALITEITSSCORE 33,80 PUNTEN
ADDITIEVEN +2 BONUSPUNTEN
WATER PRO-ACTIEF AANGEBODEN +0 BONUSPUNTEN

EINDBEOORDELING 35,8 PUNTEN