REVIEW: De Heeren van 17 (Veenendaal)

De aanblik van de gevel doet statig, echter uitnodigend aan. Het betreft het klassieke voorkomen van de koffiezaak van De Heeren van 17, gevestigd aan de Zandstraat 1 te Veenendaal.

Bij het betreden van de winkel vallen twee zaken meteen op:

Als eerste dient zich een uitgebreid bouquet aan van diverse bekende maar ook onbekende geuren, het is een aangename melange van koffie, thee en diverse kruiden. Vervolgens stap je binnen in een robuuste, gezellige ambiance waarin we ons meteen thuis voelen.

“…een robuuste, gezellige ambiance waarin we ons meteen thuis voelen.”

Voorin staat een uitnodigende royale koffietafel en voor kleiner comité is achterin, vlak bij de koffiemachine, een vierpersoons tafel beschikbaar.

Eenmaal plaatsgenomen vinden we ons omringd door schappen, rijkelijk gevuld met allerlei soorten koffie, thee, en diverse middelen om deze te bereiden. Een aanlokkelijke variatie van bijpassende versnaperingen trekt eveneens de aandacht.

Op tafel ligt naslagwerk over één van de onderwerpen waarin De Heeren van 17 is gespecialiseerd: Koffie! Hierin wordt onder andere beschreven dat koffie welke in gezelschap wordt genuttigd zelfs nog lekkerder smaakt dan alleen.

Wij nemen de proef op de som en bestellen een koffie ‘van de Heeren’ ter waarde van €2,30 per couvert. Optioneel verkrijgbaar is koffie ‘van Stand’ waarbij een lekkernij naar keuze is inbegrepen, welke verleiding we weten te weerstaan.

“Een aanlokkelijke variatie van bijpassende versnaperingen.”

Als de koffiemachine zijn taak op zich neemt is dit duidelijk hoorbaar, het is echter niet storend omdat je weet dat dit geluid een voorbode is van het voor jou bestemde kopje koffie.

De bediening is vriendelijk en vlot. Tot onze aangename verrassing is de Heeren-koffie toch voorzien van een klein baksel in de vorm van een stukje boterkoek hetgeen het ontbreken van een glaasje water compenseert.
De koffie smaakt prima en heeft een pittig geroosterde, assige, afdronk.

Voor zakelijke afspraken is locatie wat minder geschikt vanwege de knusse, haast huiselijke dimensionering van het etablissement. Dit is anderzijds meteen de charme van De Heeren van 17.

Het is een fijne locatie om even lekker een rustmomentje te pakken onder het genot van een verkwikkende drank al dan niet voorzien van een aanvullende delicatesse.

Datum bezoek: 8 november 2019

BEOORDELINGSRAPPORT

DECOR UITSTEKEND (+10
SFEER GOED (+8)
GESCHIKT VOOR ZAKELIJK MATIG (+0)
SMAAK GOED (+8)
BEDIENING VOLDOENDE (+4)
PRIJS VAN 1 KOPJE KOFFIE €2,30
TOTAAL 30 PUNTEN
GEMIDDELD 6 PUNTEN
TOTAAL + GEMIDDELDE 36 PUNTEN
PRIJS-/KWALITEITSSCORE 36 PUNTEN
ADDITIEVEN +2 BONUSPUNTEN
WATER PRO-ACTIEF AANGEBODEN +0 BONUSPUNTEN
EINDBEOORDELING 35,7 PUNTEN