REVIEW: Perron 5

Perron 5

Wie vanaf het Stationsplein te voet oversteekt naar de hoek van Hotel Haarhuis, en zijn ogen richting de Utrechtseweg de kost geeft, kan niet anders dan een mondaine, grootstedelijke sensatie beleven. De kaarsrechte rij beplantingen aan de zijde van de weg maar nog op het trottoir van Hotel Haarhuis en Perron 5, dat daar onderdeel van uitmaakt, vormt een plezierige symbiose met de even kaarsrechte maar tegelijkertijd onmogelijke spaghetti van bovenleidingen van de Arnhemse trolleybusmaatschappij aan de andere zijde van deze weg, daar waar het stationsgebied begint.

“Een vriendelijke bediening in een smaakvolle ambiance.”

Heeren in de Boonen

Perron 5 is opgetrokken uit donkerbruine en koperachtige kleuren en sfeervolle elementen, die vooral het ‘stationsleven van weleer’ raken. Dit pand, met zijn houten zuilen en bolle lampen in onvervalst art-deco, had zeker niet misstaan in een groot station ergens in de jaren dertig van de vorige eeuw. De sfeer buiten laat zich bepalen door het gevelbrede terras, met zijn banken en losse stoeltjes. Menukaarten zwieren een beetje op de adem van de wind, deze morgen, wanneer de Heeren plaatsnemen aan een van de buitentafeltjes.

De vlotte bediening is vriendelijk en adrem in haar praatje met ons. Haar toegepaste triage is prima maar de handen van de Heeren worden niet gedesinfecteerd. Overigens, staan de tafels zowel binnen als buiten op ruim 1,5 meter van elkaar geplaceerd.

Koffie bij Perron 5

Een decent geschonken Peeze-koffie staat vlug voor ons op tafel. Deze is niet bitter en nergens te zuur maar wordt ook nergens spannend. We hebben beter geproefd, dus we geven hier een krappe voldoende. Het proactief aangeboden water zorgt daarentegen voor extra punten. Evenals het smakelijke additief.

Kortom, Perron 5 bevelen wij zeker aan. Niet alleen voor (door)reizigers maar zeker ook voor mensen die te midden van de stadse hectiek een ongegeneerd koffiemomentje willen pakken, met een vriendelijke bediening in een smaakvolle ambiance. Even terug naar het moment waarop geluk nog heel gewoon was.

Datum bezoek: 12 juni 2020

BEOORDELINGSRAPPORT
ALGEHEEL RAPPORTCIJFER 7,9

MAATREGELEN I.V.M. CORONA
TRIAGE JA
ONTSMETTING HANDEN NEE
1,5 METER PLACERING JA

ONDERBOUWING
DECOR 8,5
SFEER 8,5
SMAAK 6,0
BEDIENING 9,0

TOTAAL  32 PUNTEN
GEMIDDELD 8,0 PUNTEN
TOTAAL + GEMIDDELDE 40,0 PUNTEN
ADDITIEVEN +2 BONUSPUNTEN
WATER PRO-ACTIEF AANGEBODEN +2 BONUSPUNTEN
EINDTOTAAL PUNTEN 40,0 + 4 = 44 PUNTEN

PRIJS VAN 1 KOPJE KOFFIE €2,80

PRIJS-/KWALITEITSCORE (TOTAAL + GEMIDDELDE – PRIJS)

Prijs-/kwaliteitscore (max is 54)