REVIEW: Walt (Arnhem)

Walt (Arnhem)

Wie vanuit de Klarestraat de Koningstraat in slaat, zal het aanvankelijk niet eens opvallen dat behalve het fel oranje gekleurde zonnescherm weinig over is van wat ooit ‘Doppio Espressobar’ was. ‘Walt’ prijkt in een sierlijke letter op de pui en is een directe verwijzing naar eigenaar en ‘koffieloog’ Walter Jurrius.

“Walt en zijn team zijn gastheren en -vrouwen pur sang.”

Heeren in de Boonen

De zaak heeft een niet geringe gedaanteverandering ondergaan. De Heeren zijn onder de indruk van de imposante bar, betegeld in emerald green. Van achter deze centraal gesitueerde bar, bestieren Walt en zijn collega’s de zaak, worden koffie’s gezet, ontbijtjes klaargemaakt en lunches bereid.

Het rumoer in de zaak is hetzelfde als onder de Doppio-vlag, maar wij vinden de tent tegelijkertijd ‘persoonlijker’ geworden. De frivole opstelling van tafels, comfortabele zitjes en een lange robuuste leestafel geeft het allemaal een frisse -en vrolijke- dynamiek. Hier zit je gewoon fijn.

Walt en zijn team zijn gastheren en -vrouwen pur sang. Een vriendelijk woord, een korte uitleg over de koffie en een gemeend ‘fijne dag’ bij vertrek lijken vanzelfsprekendheden, maar zijn dat helaas niet meer, zo is onze ervaring. Bij Walt bewijzen ze het tegenovergestelde, gelukkig.

“Hier zet je je zakelijke beslommeringen juist even opzij.”

Heeren in de Boonen

Over de kwaliteit van de koffie zijn wij kort: deze is nog steeds uitstekend. De toevoeging van, de onder Nederlandse koffieconnaisseurs toch nog wat ondergewaardeerde, Robusta maakt het een gitzwarte krachtpatser in hagelwit porselein. Erg fijn! Ook het pro-actief aangeboden water in combinatie met het smakelijke additief, doet het goed bij de Heeren.

Koffie bij ‘Walt’

Voor zakelijke afspraken is Walt een minder geschikte zaak. Daarvoor is het naar onze mening iets te levendig. Ook een gratis beschikbaar wifi-netwerk hebben wij niet gezien; toch wel voorwaarden in de huidige tijd om zakelijke gasten te trekken.

Maar naar Walt ga je om in een dynamische, grootsteedse ambiance van een fantastische koffie en aanverwante lekkernijen te genieten. Hier zet je je zakelijke beslommeringen juist even opzij en geniet je van de pure poëzie die een mooie zaak als deze te bieden heeft. Welke dat is? Ervaar dit zelf door Walt een bezoek te brengen.

Datum bezoek 24 januari 2020

BEOORDELINGSRAPPORT

DECOR GOED (+8)
SFEER GOED (+8)
GESCHIKT VOOR ZAKELIJK MATIG (+0)
SMAAK UITSTEKEND (+10)
BEDIENING UITSTEKEND (+10)
PRIJS VAN 1 KOPJE KOFFIE €2,40
TOTAAL  36 PUNTEN
GEMIDDELD 7,2 PUNTEN
TOTAAL + GEMIDDELDE 43,2 PUNTEN
PRIJS-/KWALITEITSSCORE 40,8 PUNTEN
ADDITIEVEN +2 BONUSPUNTEN
WATER PRO-ACTIEF AANGEBODEN +2 BONUSPUNTEN

EINDBEOORDELING 44,8 PUNTEN