REVIEW: Koffie van Ghiath

Koffie van Ghiath

De sympathieke Ghiath is al druk in de weer met het in orde maken van zijn terras op het Arnhemse Stationsplein, als de Heeren hem vragen “of hij al open is”. “Eigenlijk niet maar ga gerust zitten” is Ghiath’s repliek. Zo hoort het. Gastvrijheid begint met een warm welkom.

En warm is het deze vrijdagmorgen. Met onze koppen in de zon, zitten de Heeren aan de houten tafel die pal voor de zaak is geplaceerd. Ghiath zet ondertussen nog twee andere tafels neer, op ruim voldoende afstand van elkaar waardoor de onderlinge afstand van 1,5 meter ook ruimschoots wordt gerespecteerd. 

“Gastvrijheid begint met een warm welkom.”

Heeren in de Boonen

Binnen is de zaak niet veranderd ten opzichte van de laatste keer dat de Heeren hier waren. Het is een mini-zaakje, vrij functioneel ingericht en met een directe doorloop naar Pop-up store ‘WAAR’. Het is ons niet duidelijk of Ghiath zijn zaak nou wel of niet hierbij hoort. De bon die we kregen vermeldde alleen de Pop-up Store en niet de naam van Ghiath.

Het decor en de verkregen sfeer zijn buiten vooral bepaald door de omgeving en niet zozeer door de zaak zelf. De pulserende dynamiek van het bus- en treinstation, de reizigers die komen en gaan, het in aanbouw zijnde hotel, het geeft het allemaal wel een lekker en mondain sfeertje mee naar onze mening. De zaak binnen is zoals gezegd vooral functioneel ingericht en draagt niet bij aan een optimale sfeerbeleving voor langdurig zitten. Wel voor to-go, daarvoor is de zaak bij uitstek geschikt.

De smaak van de koffie, ook niet onbelangrijk, is deze ochtend helaas niet top. De Peeze koffie is naar onze smaak te bitter in de afdronk en helaas constateren we ook dat ‘beruchte zuurtje’ weer. Of dit te maken heeft met de afstelling van de koffiemachine of het regelmatig schoonmaken van de pistons, of omdat de Heeren de eerste gasten van de dag zijn, is ons niet duidelijk. Wij constateren slechts. Ghiath zou er daarom goed aan doen hierover contact op te nemen met Peeze, want wij kennen Peeze als een bedrijf dat staat voor absolute kwaliteit en altijd bereid op locatie te kijken hoe haar smaken verbeterd kunnen worden.

Koffie van Ghiath

Zoals gezegd, de bediening door Ghiath is prima. De Heeren vinden het mooi om te zien dat Ghiath, ondanks C., zijn rug recht houdt en gastheerschap nog steeds in hoge mate uitdraagt. Als Ghiath alleen even goed kijkt naar de smaak van de koffie, verwachten wij een warme, drukke zomer voor hem en zijn mooie tent!

Datum bezoek: 12 juni 2020

BEOORDELINGSRAPPORT
ALGEHEEL RAPPORTCIJFER 6,9

MAATREGELEN I.V.M. CORONA
TRIAGE NEE
ONTSMETTING HANDEN NEE
1,5 METER PLACERING JA

ONDERBOUWING
DECOR 6,5
SFEER 7,5
SMAAK 4,5
BEDIENING 9,0
PRIJS VAN 1 KOPJE KOFFIE €2,30

ADDITIEVEN +2 BONUSPUNTEN
WATER PRO-ACTIEF AANGEBODEN +0 BONUSPUNTEN

TOTAAL  27,5 PUNTEN
GEMIDDELD 6,9 PUNTEN
TOTAAL + GEMIDDELDE 34,4 PUNTEN
PRIJS-/KWALITEITSCORE (TOTAAL + GEMIDDELDE – PRIJS)

Prijs-/kwaliteitscore (max is 54)