REVIEW: Quetzal De Chocoladebar (Arnhem)

Quetzal Chocoladebar

“Het voedsel van de goden”. Het is de universele benaming voor de zoete, pure en niet zelden bittere lekkernij die wij ook wel ‘chocolade’ noemen, tot ons gebracht door Quetzalcoatl, een veelkleurige uitheemse en door de Azteken aanbeden vogel.

De in chocoladetinten uitgevoerde winkel van Quetzal De Chocoladebar in Arnhem ademt niets anders dan chocolade. De meest exotische variaties op bereidingen van en met chocolade zijn hier verkrijgbaar en direct consumeerbaar.

Maar daar komen de Heeren niet voor! De vriendelijke eigenaar heet ons, ondanks het feit dat de zaak eigenlijk nog niet open is, van harte welkom.

De zaak is ruimtelijk opgezet met her en der een aantal tafels en banken in vierzitsopstellingen met een tafel ertussen. Verrassend is de grote ruimte achter in de zaak; hier is ruim plek voor grote groepen.

“De in chocoladetinten uitgevoerde winkel van Quetzal De Chocoladebar in Arnhem ademt niets anders dan chocolade.”

Heeren in de Boonen

De sfeer en het decor beoordelen wij ‘voldoende’. Het is amper elf uur ’s ochtends dus de zaak is nog leeg en bruist nog niet echt van leven. Wij stellen ons wel voor dat het hier qua sfeer prima is als de tent vol zit. De interessante anatomie van het pand geeft het ook een bepaalde speelsheid mee. Vraag de eigenaar naar de bijzondere draagbalk die dwars door de zaak loopt, en hij vertelt je een mooi verhaal over de situatie ter plaatse van weleer.

De eenvoudige koffie (zonder opschmuk) die wij bestellen is voldoende van smaak. Geen hoogvlieger, met de naar ons oordeel iets te ‘grondige’ tonen, maar een degelijke middenmoot. Een mooie cremalaag siert onze kopjes. De prijs van €2,50 vinden wij wel aan de hoge kant.

Koffie bij Quetzal De Chocoladebar

Zakelijk kan je bij Quetzal prima terecht. Zoals gezegd beschikt de zaak over voldoende couverts en lenen de vierzitters zich prima voor ‘lunches in chocoladethema’.

Quetzal is een sympathieke winkel in de Arnhemse Weverstraat. Een bezoek zeker waardig, al is het in elk geval vanwege het schijnbaar onuitputtelijke aanbod van chocoladevariaties.

Datum bezoek 29 november 2019

BEOORDELINGSRAPPORT

DECOR VOLDOENDE (+4)
SFEER VOLDOENDE (+4)
GESCHIKT VOOR ZAKELIJK GOED (+8)
SMAAK VOLDOENE (+4)
BEDIENING GOED (+8)
PRIJS VAN 1 KOPJE KOFFIE €2,50
TOTAAL  28 PUNTEN
GEMIDDELD 5,6 PUNTEN
TOTAAL + GEMIDDELDE 33,6 PUNTEN
PRIJS-/KWALITEITSSCORE 31,1 PUNTEN
ADDITIEVEN +2 BONUSPUNTEN
WATER PRO-ACTIEF AANGEBODEN +0 BONUSPUNTEN

EINDBEOORDELING 33,1 PUNTEN