REVIEW: Bij Koster (Arnhem)

Bij Koster (Arnhem)

‘Bij Koster’. Bij het zien van deze naam krabden wij ons even op het voorhoofd. “Die kennen we nog niet!” Dus “on y va!”

Bij Koster resideert in het pand van het voormalige ‘Kuifjes Corner’ aan de Bakkerstraat en is van binnen welhaast onherkenbaar verbouwd! Het huiskamergevoel dringt zich hier op, met mooie authentieke luiken voor de hoge ramen, waardoor de lichtinval in de zomer fantastisch moet zijn. Een deels industriële ‘look’ wordt gevormd door een echte steensmuur (geen fotobehang hier!) en een meer huiselijke sfeer door de gerieflijke zitjes in een intieme opstelling en een hoek met grootmoeders lamp en een goed bedoeld ouderwets behangpatroon. Leuk hoor!

“Geïnteresseerd in haar klanten en in voor een grapje. Zo zien we dat graag.”

De koffie wordt geserveerd in een glas. Dat is even wennen voor de Heeren. Wij prefereren toch de klassieke scheiding: thee in glas en koffie in porselein. De smaak vinden wij net voldoende, niet heel exotisch, een tikkeltje ‘slap’ en mag een fractie warmer. Het stukje boterkoek als standaard additief doet het daarentegen erg goed bij de Heeren. 

De vriendelijke en spontane bediening werd verzorgd door de eigenaresse. Sinds 1 december zwaait zij hier de scepter en het moet gezegd, zij doet dat met een lach op het gezicht. Geïnteresseerd in haar klanten en in voor een grapje. Zo zien we dat graag, fijn!

Koffie Bij Koster

Voor zakelijke doeleinden zou ‘Bij Koster’ niet onze eerste keus zijn. Voor zelfstandig werken met bijvoorbeeld een laptop zagen we niet veel mogelijkheden. Afspreken met een relatie kan hier prima, maar daarvoor zit je misschien wel wat te dicht op andere gasten. Een voldoende.

Conclusie: Bij Koster is een leuke aanwinst in de Arnhemse horeca en verdient zeker een kans! Als de smaak van de koffie nog wat impulsen krijgt en de eigenaresse haar enthousiasme blijft uitstralen zoals deze ochtend, zullen gasten deze parel zeker weten te vinden! En terecht!

Datum bezoek: 1 februari 2019

BEOORDELINGSRAPPORT 
DECOR UITSTEKEND (+10)  
SFEER UITSTEKEND (+10)  
GESCHIKT VOOR ZAKELIJK VOLDOENDE (+4)  
SMAAK VOLDOENDE (+4)  
BEDIENING UITSTEKEND (+10)  
PRIJS VAN 1 KOPJE KOFFIE €2,50  
TOTAAL 38 PUNTEN  
GEMIDDELD 7,6 PUNTEN  
TOTAAL + GEMIDDELDE 45,6 PUNTEN  
PRIJS-/KWALITEITSSCORE 43,1 PUNTEN  
ADDITIEVEN +2 BONUSPUNTEN  
WATER PRO-ACTIEF AANGEBODEN +0 BONUSPUNTEN

EINDBEOORDELING 45,1 PUNTEN