REVIEW: Le Grand Café (Arnhem)

Le Grand Café (Arnhem)

De eerste zonnestralen van het jaar brandden reeds fel op onze huid, toen wij de ochtend van de 15e februari op een terrastafel van Le Grand Café, Korenmarkt onze blocnote, pen, stempel en koffiefilter uitstalden. De lente stond voor de deur!

“De ochtendlijke renaissance die de stad dagelijks doet ontluiken, is vanaf ons tafeltje prima waar te nemen.”

Omdat de Heeren op het terras zaten, beoordelen we natuurlijk ook puur op hetgeen wij buiten aantroffen. De ochtendlijke renaissance die de stad dagelijks doet ontluiken, is vanaf ons tafeltje prima waar te nemen. Restaurants die voorzien worden van nieuwe voorraad, een gemeentelijke bezemwagen die de kruimels van een roerige donderdagnacht weg schrobt, postbezorgers die hun wagentje als centrum van het universum en de omliggende restaurants als daar omheen roterende satellieten zien en een oudere dame met zonnebril op ons terras die een Belinda rookt.

Welkom op vrijdagmorgen, wát een sfeer!
Het decor bestaat uit ‘standaard’ terrasstoelen. Persoonlijk zit ik nooit echt lekker op een dergelijk geraamte, maar dat kan ook met de physique van de schrijver van deze review te maken hebben natuurlijk. De gekleurde banken doen in het ochtendlicht haast Zuid-Frans aan.

Over de smaak van de koffie zijn we kort: voldoende. Geen hoogvlieger, maar zeker goed te drinken. Een sympathieke bak met een lekkere crema laag en een passend additief. 

“Welkom op vrijdagmorgen, wát een sfeer!”

Bediening was deze ochtend goed. Lekker alert en vriendelijk. Ook hierop verder niets aan te merken.

Koffie bij Le Grand Café

Met zakelijke gasten ga je niet zo gauw naar Le Grand Café, is ons oordeel. Het kán wel, we zagen één duo binnen met een laptop, maar we kunnen dit vanaf het terras eigenlijk lastig beoordelen. Een voldoende. 

Le Grand Café, gelegen aan de Arnhemse Korenmarkt, is een sympathieke tent. Voor een bak koffie van redelijke kwaliteit kan je hier prima terecht en als dan ook de zon nog eens je beste vriend blijkt, is het op hun terras eigenlijk onweerstaanbaar.

Datum bezoek: 15 februari 2019 

BEOORDELINGSRAPPORT
DECOR VOLDOENDE (+4)
SFEER GOED (+8)
GESCHIKT VOOR ZAKELIJK VOLDOENDE (+4)
SMAAK VOLDOENDE (+4)
BEDIENING GOED (+8)
PRIJS VAN 1 KOPJE KOFFIE €2,40
TOTAAL 28 PUNTEN
GEMIDDELD 5,6 PUNTEN
TOTAAL + GEMIDDELDE 33,6 PUNTEN
PRIJS-/KWALITEITSSCORE 31,2 PUNTEN
ADDITIEVEN +2 BONUSPUNTEN
WATER PRO-ACTIEF AANGEBODEN +0 BONUSPUNTEN

EINDBEOORDELING 33,2 PUNTEN

NOOT: foto in de banner is van latere datum dan de datum van bezoek en gemaakt onder andere weersomstandigheden.