REVIEW: Babbels (Arnhem)

Babbels (Arnhem)

Arnhem is weer een nieuwe koffiezaak rijker: Babbels!

De Brabantse zusters Ilona en Mandy Stroecken hebben na Gennep nu ook Arnhem veroverd met hun frisse concept van kleurrijke jaren ’60 stijlen in een modern jasje. De hele zaak is een en al vrolijkheid, die je doet terugverlangen naar de tijd dat geluk nog heel gewoon was en koffie door iedereen nog gewoon ‘gedronken’ werd in plaats van daar gewichtig over te doen.

Natuurlijk, de dames serveren zeker flat-whites en andere exoten, maar de basis is koffie in zijn puurste vorm. Helemáál blij worden we dan ook als we op de tafeltjes kaartjes zien met daarop de melding ‘bijschenken gratis tijdens het koffie-uurtje tussen 10.00 en 11.00’. Deze koffie wordt overigens geschonken uit de vorig jaar opnieuw in de handel gebrachte Moccamaster (Model 1968) van het Amerongse Technivorm; reeds vijf decennia de fabrikant van de beste filterkoffiezetters ter wereld.

Babbels bevindt zich in het pand van het voormalige Josephine, een prima locatie dus! De zaak is zoals gezegd volledig uitgevoerd in het jaren ’60 thema, met dito (formica!) meubelen en comfortabele banken in vierzitsopstelling. Oude radio’s, televisies en grammofoonplaten sieren de zaak en ook de toiletten hebben een sympathieke retro-verrassing in petto, welke wij hier natuurlijk niet zullen verklappen. Dat moeten jullie beslist zelf zien.

Blikvanger in de zaak is een bloedrode, maar moderne, SMEG koelkast.

“De hele zaak is een en al vrolijkheid, die je doet terugverlangen naar de tijd waarin geluk nog heel gewoon was en koffie door iedereen nog gewoon ‘gedronken’ werd in plaats van daar gewichtig over te doen.”

De koffie komt van Arnhems Trots Peeze Koffiebranderij en is prima gezet! Een mooie, volle smaak zonder afleiding in uitsprekende smaakaccenten. Deze koffie vindt iedereen lekker, klaar. Let op: deze koffie komt niet uit de eerdergenoemde Moccamaster maar uit een moderne pistonmachine. De Moccamaster doet haar werk alleen tijdens het koffie-uurtje.

Koffie bij Babbels (Arnhem)

Wat ons ook zeer positief verrast is de aanwezigheid van het ‘kaatje’ naast de koffie! Dat hebben we tot nu toe alleen nog bij Café Sint-Jan gezien, dus Babbels heeft hier een primeur.

De Heeren worden vanmorgen ‘gegrepen’ door de energieke eigenaresse. Dat zij babbelen kan, is een ding wat zeker is! Hiermee geeft zij haar gasten direct het gevoel zich vooral ‘thuis’ en op hun gemak te voelen. De authenticiteit van deze Brabantse ‘babbelaar’ spat tegen de plinten van de zaak op. Hier willen we blijven!

“En de tijd? Die vergeet je..”

Zakelijk is het ook prima werken bij Babbels. De tafels staan ver genoeg van elkaar en de vierzitsopstellingen geven meer dan genoeg ruimte voor laptop en schrijfblokken. Een dikke ‘goed’ op dit onderdeel dus!

Kortom, met de komst van Babbels mag het Arnhems publiek zich verheugen op een frisse, energieke en vooral ook sympathieke koffietent waar vrolijk samenzijn gepaard gaat met een nostalgische setting onder het genot van een goed gezette, smakelijke koffie. En de tijd? Die vergeet je..

Babbels komt met haar mooie score direct binnen op de 4e plek van onze ranglijst voor 2019! Alleen Boon Espressobar, Comedor en Café Sint Jan vindt zij nog boven zich. Proficiat!

Allemaal dus naar Babbels! Doen hoor!

Datum bezoek: 4 oktober 2019

BEOORDELINGSRAPPORT
DECOR UITSTEKEND (+10)
SFEER GOED (+8)
GESCHIKT VOOR ZAKELIJK GOED (+8)
SMAAK GOED (+8)
BEDIENING UITSTEKEND (+10)
PRIJS VAN 1 KOPJE KOFFIE €2,25
TOTAAL  44 PUNTEN
GEMIDDELD 8,8 PUNTEN
TOTAAL + GEMIDDELDE 52,8 PUNTEN
PRIJS-/KWALITEITSSCORE 50,3 PUNTEN
ADDITIEVEN +2 BONUSPUNTEN
WATER PRO-ACTIEF AANGEBODEN +0 BONUSPUNTEN

EINDBEOORDELING 52,3 PUNTEN