REVIEW: De Hoedt en de Rand (Arnhem)

De Hoedt en de Rand (Arnhem)

De statige panden aan de Amsterdamseweg in Arnhem geven zelfs bij een overwegend troosteloos weerbeeld zoals de Heeren dat vanmorgen aantreffen, een tijdloze ambiance. Het opvallende vanillekleurige pand van De Hoedt en de Rand (dat met de blauwe brievenbus) staat pal naast regionaal, en misschien zelfs wel landelijk, bekend veilinghuis Derksen.

“Speels en ongedwongen en bovenal een zeer aangename sfeer!”

De Hoedt en de Rand stond tot vrij recent ‘bekend’ als exotisch boetiekje annex wereldwinkel, waar vooral opvallende boeddha’s en andersoortig oriëntaals geïnspireerde woonaccessoires de etalage sierden. Welnu, de zaak heeft een gedaanteverwisseling ondergaan, en zit daar eigenlijk nog steeds in, en het is koffie dat momenteel het vlaggenschip is!

De diepe zaak is voorzien van tafels met fijn zittende stoelen en in het midden een charismatische turquoise Manetti koffiemachine, die vanmorgen bediend wordt door barista Chantal. Her en der verspreid staan meubelstukken en (nog steeds) accessoires die wel of niet te koop zijn. Speels en ongedwongen en bovenal een zeer aangename sfeer! En dat terwijl de zaak, die zijn officiële opening heeft op zaterdag 14 december, nog niet eens klaar is.

“De koffie is geweldig!”

Over de koffie (à €1,50 per kopje!) kunnen de Heeren kort zijn: deze is namelijk geweldig. Een mooie, volle smaak, voorzien van een stevige bite maar die nooit bitter wordt. De crema laag is ook van een evenredige consistentie en de huisgemaakte kokosmakroon is niet te versmaden. Hier scoort Hoedt punten!

Koffie bij ‘De Hoedt en de Rand’

De bediening wordt vanmorgen verzorgd door de aimabele Chantal, die je niets hoeft wijs te maken over koffie. De Heeren krijgen van haar zelfs een korte rondleiding in de winkel en een ‘college’ geschiedenis over de historie van de zaak en een vooruitblik op de nabije toekomst. Zo leren wij dat een terras zeker in de planning zit! Leuk!

Zakelijk is De Hoedt en de Rand ook prima om bij aan te schuiven. We constateren voldoende wandcontactdozen en de tafels staan op ruime afstand van elkaar gesitueerd. De zaak is gevestigd tussen de lommerrijke Burgemeesterswijk en het genoeglijke Heijenoord en in de loop van supermarkt Jumbo naar CITO; de kans dat de zaak binnenkort dus door mensen uit deze wijken en door medewerkers van CITO ontdekt wordt voor een ‘coffee-to-go’ lijkt ons dus zeer vanzelfsprekend.

Door deze goede cijfers dondert De Hoedt en de Rand de ranglijst van de Heeren binnen op een mooie vierde plek! Proficiat!

Datum bezoek: 1 november 2019

BEOORDELINGSRAPPORT
DECOR VOLDOENDE (+4)
SFEER UITSTEKEND (+10)
GESCHIKT VOOR ZAKELIJK UITSTEKEND (+10)
SMAAK UITSTEKEND (+10)
BEDIENING UITSTEKEND (+10)
PRIJS VAN 1 KOPJE KOFFIE €1,50
TOTAAL 44 PUNTEN
GEMIDDELD 8,8 PUNTEN
TOTAAL + GEMIDDELDE 52,8 PUNTEN
PRIJS-/KWALITEITSSCORE 51,3 PUNTEN
ADDITIEVEN +2 BONUSPUNTEN
WATER PRO-ACTIEF AANGEBODEN +0 BONUSPUNTEN

EINDBEOORDELING 53,3 PUNTEN