REVIEW: Bar Florian (Arnhem)

Bar Florian (Arnhem)

Bar Florian resideert inmiddels bijna 15 jaar aan het Janspein in Arnhem en is hiermee toegetreden tot de categorie ‘een begrip in Arnhem’. De tent heeft een eigenzinnige inrichting die eigenlijk tijdloos is met een vette knipoog naar vergelijkbare zaken in Italië. Kleurrijk, maar nooit schreeuwerig. Speels maar nooit kinderachtig. 

“Eigenzinnig en tijdloos.”

De Heeren worden bij binnenkomst uiterst vriendelijk begroet door de aanwezige bediening. Deze komt rap naar ons toe om de bestelling op te nemen en in een mum van tijd staan voor ons twee goede kopjes koffie. De smaak is vol, rijk en de temperatuur is goed. Hier worden we blij van. De afdronk is een tikkeltje ‘grondig’, dat valt wel op. 

“De manier waarop hier omgegaan is met het doortrekken van één stijl in diverse vormen, is indrukwekkend.”

Zakelijk gezien is Bar Florian geschikt om af te spreken, mede door de ruime vide die over de begane grond uitkijkt. Diverse zakelijke gasten waren hier (voorzien van laptop) al aanwezig. Ook beneden staan de tafeltjes nèt ver genoeg van elkaar verwijderd om enige privacy te garanderen. 

Koffie bij Bar Florian

De zaak ademt een ontspannen sfeer, die wij beoordelen met een ‘goed’ en het decor met een ‘uitstekend’. De manier waarop hier omgegaan is met het doortrekken van één stijl in diverse vormen, is indrukwekkend. Het reliëf in de linkermuur bij de trapopgang naar de vide is hier een mooi voorbeeld van. Mooi hoor!

Datum bezoek: 8 februari 2019

BEOORDELINGSRAPPORT 
DECOR UITSTEKEND (+10) 
SFEER GOED (+8) 
GESCHIKT VOOR ZAKELIJK VOLDOENDE (+4) 
SMAAK GOED (+8) 
BEDIENING GOED (+8) 
PRIJS VAN 1 KOPJE KOFFIE €2,40 
TOTAAL 38 PUNTEN 
GEMIDDELD 7,6 PUNTEN 
TOTAAL + GEMIDDELDE 45,6 PUNTEN 
PRIJS-/KWALITEITSSCORE 43,2 PUNTEN 
ADDITIEVEN +2 BONUSPUNTEN 
WATER PRO-ACTIEF AANGEBODEN +0 BONUSPUNTEN

EINDBEOORDELING 45,2 PUNTEN