REVIEW: Sofra (Arnhem)

Sofra (Arnhem)

Tegen het lijstwerk van het schilderij dat ‘zeven straatjes’ heet, treffen we, in de schaduw van de synagoge, de rode luifel van het Turkse lunch- en eetcafé Sofra. Voor het pand is een lange bank geplaatst en zijn diverse stoelen en een drietal tafels in een uitnodigende opstelling gesitueerd.

“Het geheel ademt meer een pan-Europese sfeer dan wat in de regel voor ‘typisch Turks’ doorgaat.”

Bij binnenkomst valt ons direct de smaakvol ingerichte bar annex keukenruimte op. Deze is centraal in de zaak geplaatst en hier rondom treffen we een zestal tafeltjes en tegen de raampartij een groene bank. Het geheel ademt meer een pan-Europese sfeer dan wat in de regel voor ‘typisch Turks’ doorgaat. De Heeren ervaren dit als fijn.

Dat hier Turkse mensen achter de kachel staan, doet de zaak goed. Dit zien we ook terug in het publiek, dat deze vrijdagochtend voor het grootste deel uit mensen met een Turkse achtergrond bestaat. We wanen ons een beetje in Istanbul, hoewel de aanwezigheid van de tegenover gelegen synagoge anders doet vermoeden natuurlijk. Prima sfeer in elk geval!

“Het Turkse elan draagt bij aan een markante werkervaring om niet snel te vergeten.”

De koffie, uiteraard voorzien van een mooi stukje Turks fruit, is goed. Een afgeronde smaak, met een crema laag van compact schuim welke egaal is verdeeld over de spiegel van het kopje. Mooi hoor! En dat voor een prijs van slechts €2,00, dat eigenlijk te weinig is.

Koffie bij Sofra

De zeer vriendelijke dame in de bediening verrast de Heeren tijdens hun verblijf door proactief èn om niet een voortreffelijk Turks ontbijtgerecht aan te bieden. Dit bestaat uit twee stukken Turks brood met daarop een mixtuur van olijfolie, tomaten, groene paprika, ui en eieren. Watertandend lekker en zeker een reden om een keer bij Sofra ontbijt te nuttigen!

Voor zakelijke doeleinden is de zaak af te huren en Sofra is zeker ook geschikt om met een relatie eens af te spreken in een wat urbanere omgeving dan te doen gebruikelijk. Het Turkse elan draagt bij aan een, op zijn minst, markante werkervaring om niet snel te vergeten.

Ben je in Arnhem, dan bezoek je natuurlijk de 7straatjes. En als je de 7 straatjes bezoekt, ga dan zeker langs bij Sofra. De sympathieke mensen, de prima koffie en de fijne sfeer zorgen zeker voor een glimlach op het gezicht en een dansje van het hart. In elk geval wel bij de Heeren!

Datum bezoek: 12 april 2019

BEOORDELINGSRAPPORT
DECOR GOED (+8)
SFEER GOED (+8)
GESCHIKT VOOR ZAKELIJK VOLDOENDE (+4)
SMAAK GOED (+8)
BEDIENING UITSTEKEND (+10)
PRIJS VAN 1 KOPJE KOFFIE €2,00
TOTAAL 38 PUNTEN
GEMIDDELD 7,6 PUNTEN
TOTAAL + GEMIDDELDE 45,6 PUNTEN
PRIJS-/KWALITEITSSCORE 43,6 PUNTEN
ADDITIEVEN +2 BONUSPUNTEN
WATER PRO-ACTIEF AANGEBODEN +0 BONUSPUNTEN

EINDBEOORDELING 45,6 PUNTEN