REVIEW: De Stationshuiskamer (Arnhem)

De Stationshuiskamer (Arnhem)

De stationsromantiek omarmt ons als een zwoele zomeravond, nadat wij een tafeltje gevonden hebben in de StationsHuiskamer van Arnhem (VisitArnhem). Hier trekt Arnhem aan je voorbij. Het is een komen en gaan van studenten, jongere ouderen, oudere jongeren, yuppen, kunstenaars, NS-personeel en zakenlui. Allemaal op reis. Waarheen? Dat zullen we nooit weten.

De zaak ‘voelt’ als een huiskamer, met haar warme kleuren en gebruik van groene, natuurlijke elementen. Een vondst is de ‘modehoek’, waarmee Arnhem als modestad verbeeld wordt. Leuk gedaan! Oh ja, in de zaak bevindt zich ook het VVV-kantoor. Voor ieder wat wils.

“Hier trekt Arnhem aan je voorbij. Allemaal op reis. Waarheen? Dat zullen we nooit weten.”

Over de smaak van de koffie waren de Heeren het eens: goed. Een mooi kopje koffie, vol met aroma’s zonder dat deze ‘zout’ wordt in de afdronk. Het langdurig stevige cremalaagje viel op; verse bonen dus! Voor de luttele prijs van slechts €2,10 per kopje is dit een meer dan prima prijs-/kwaliteitverhouding!

“Persoonlijk zouden wij hier de hele dag kunnen zitten, maar dat kan ook aan de poëtische aanleg van de Heeren liggen.”

De bediening is voldoende; niet meer maar ook niet minder. De bedoeling is dat je hier zelf naar de counter loopt, je bestelling plaatst en direct afrekent. Logisch, want je trein zou immers maar op het punt van vertrekken staan terwijl je rekening nog open staat. 

Koffie bij De Stationshuiskamer

Zakelijk is de Stationshuiskamer een prima plek om te werken. Persoonlijk zouden wij hier de hele dag kunnen zitten, maar dat kan ook aan de poëtische aanleg van de Heeren liggen. Los van de poëzie is de zaak prima toegerust op werken met laptops en telefoons. Het voortdurende rumoer is wellicht een factor van belang, maar wij stoorden ons daar niet aan. De ligging temidden van alle trein- en busverbindingen maken deze tent verder natuurlijk uitermate geschikt om af te spreken met zakenrelaties.

Kom je een keer naar Arnhem met de trein, stap hier dan absoluut even binnen! Het is niet alleen een mooie kennismaking met deze mooie stad, maar ze schenken ook een prima kop koffie! Doen hoor!

Datum bezoek: 1 maart 2019 

BEOORDELINGSRAPPORT  
DECOR GOED (+8)  
SFEER UITSTEKEND (+10)  
GESCHIKT VOOR ZAKELIJK GOED (+8)  
SMAAK GOED (+8)  
BEDIENING VOLDOENDE (+4)  
PRIJS VAN 1 KOPJE KOFFIE €2,10  
TOTAAL 38 PUNTEN  
GEMIDDELD 7,6 PUNTEN  
TOTAAL + GEMIDDELDE 45,6 PUNTEN  
PRIJS-/KWALITEITSSCORE 43,5 PUNTEN  
ADDITIEVEN +2 BONUSPUNTEN  
WATER PRO-ACTIEF AANGEBODEN +0 BONUSPUNTEN

EINDBEOORDELING 45,5 PUNTEN