REVIEW: Le Café (Arnhem)

Le Café (Arnhem)

Als we bij Le Cafe aan komen lopen, treffen we op het terras twee mensen die ons met hun blikken naar binnen volgen. Bleek bediening. Eentje kwam na ons naar binnen en ging zonder te groeten achter de counter rommelen om daarna onze bestelling op te nemen. Een bijzondere wijze om je eerste gasten van de dag welkom te heten. 

Welkom bij Le Café; een begrip aan het Arnhemse Land van de Markt maar of dat een garantie voor succes is naar de maatstaven van de Heeren, valt nog te bezien.

“We snappen de gemaakte keuzes hier niet.”

De inrichting van de zaak lijkt een amalgaam van een enigszins gedateerde konditorei in een niet door toeristen ontdekte middelgrote Duitse provinciestad en een Franse brasserie maar weet van beide stijlen eigenlijk niets te maken. Het is vlees noch vis. De bankenopstelling is conceptueel lollig, zit prima maar ziet er eigenlijk niet meer zo appetijtelijk uit. Een kinderstoel op wieltjes uit, naar wij gokken, de jaren zeventig voegt ook niets toe binnen een reeds onduidelijk concept. We snappen de gemaakte keuzes hier niet.

De koffie is goed. Een mooie crème laag en een volle, iets vettige koffiesmaak. Lekker. Ook aan het additief is gedacht, netjes.

Voor zakelijke afspraken of om zelf te werken achten wij Le Café slecht geschikt. Aansluitpunten voor laptops hebben wij niet gezien bijvoorbeeld. Hier ga je heen als je zin hebt in een bak koffie of een frisje tijdens het winkelen. Meer niet.

Koffie bij Le Café

De Heeren zijn al met al helaas niet erg onder de indruk en leveren voor het eerst dit jaar een wat snediger review af. Niet om te plagen, maar om de eigenaar scherp te houden. Als je met je zaak in zo’n fan-tás-tisch pand zit, op een A-locatie in Arnhem, dan mag dat best een beetje uitstralen op de kwaliteit van de nering.

De Heeren komen hier zeker terug dit jaar!

Datum bezoek: 1 februari 2019

BEOORDELINGSRAPPORT
DECOR VOLDOENDE (+4)  
SFEER VOLDOENDE (+4)  
GESCHIKT VOOR ZAKELIJK SLECHT (-10)  
SMAAK GOED (+8)  
BEDIENING VOLDOENDE (+4)  
PRIJS VAN 1 KOPJE KOFFIE €2,50  
TOTAAL 10 PUNTEN  
GEMIDDELD 2 PUNTEN  
TOTAAL + GEMIDDELDE 12 PUNTEN  
PRIJS-/KWALITEITSSCORE 9,5 PUNTEN  
ADDITIEVEN +2 BONUSPUNTEN  
WATER PRO-ACTIEF AANGEBODEN +0 BONUSPUNTEN

EINDBEOORDELING 11,5 PUNTEN