REVIEW: Villa Velperweg

Adres: Velperweg 23, Arnhem
Website: https://bit.ly/3Ck26SY
Koffie: Peeze

Restaurant Villa Velperweg, gelegen aan de gelijknamige weg die, omzoomd door weelderige landgoederen en statige villa’s uit vervlogen tijden, Arnhem met Velp verbindt, baadt in fel zonlicht als de Heeren haar trapportaal bestijgen voor hun vrijdagse toets in de zoektocht naar de betere koffiehuizen.

Het is er nog stil als wij de zaak om 10.00 uur in de ochtend betreden; we zijn de enigen zelfs. Ons verzoek of we een plek in het chique ingerichte restaurant kunnen pakken, wordt meteen enthousiast bevestigd met een ‘ja natuurlijk! Ga lekker zitten!’. Hier worden sympathiepunten verdiend.

De en-suite zaal van het restaurant is opgetrokken in okergeel en is voorzien van authentieke figuratieve plafonds en een prachtige vloer. Blikvanger is de robuuste klassieke schouw, met daarboven een manshoge wandspiegel. De smaakvolle, doch niet altijd even recht hangende, kunst aan de muren verwijst naar werk van de Hollandse Meesters.

De tafels, op gepaste afstand van elkaar gesitueerd waardoor zich nooit het gevoel van een ‘vreetschuur’ opdringt, zijn keurig met fel wit linnen gedekt. Het diner genieten is in deze atmosfeer zeer genoeglijk, maar ook het drinken van een kop koffie in dit klassieke decor vinden wij niet erg.

“Hier worden sympathiepunten verdiend.”

Heeren in de Boonen

De prima gezette koffie komt van Peeze en wordt geserveerd met een klein additief. De smaak is goed; geen hoogvlieger maar ook geen negatieve toets. Dit is een koffie voor iedereen. We merken dat we het lastig vinden een typisch smaakprofiel te extraheren; die is er naar ons oordeel niet. Een keurige voldoende dus voor deze degelijke Peeze.

Koffie bij Villa Velperweg

Wij betaalden €3,35 voor deze kop (reguliere) koffie. Hiermee schiet de Villa direct naar de toppositie wat prijs betreft, en dat komt helaas ten laste van haar eindbeoordeling. Een dergelijk prijsniveau treffen we tot nu eigenlijk alleen aan bij koffiespeciaalzaken op A-locaties in de binnenstad. Wij adviseren de uitbater hier wel naar te kijken.

“Een keurige voldoende voor deze degelijke Peeze.”

Heeren in de Boonen

Rijdend op de Velperweg is Restaurant Villa Velperweg niet makkelijk te missen. Wij moedigen iedereen dan ook aan hier een keer het anker uit te gooien en in de intieme ambiance binnen of op het ruim opgezette terras buiten een kop degelijke koffie te drinken.

Datum bezoek: 24 februari 2022

BEOORDELINGSRAPPORT
ALGEHEEL RAPPORTCIJFER 8,8

ONDERBOUWING
DECOR 9,5
SFEER 9,0
SMAAK 7,5
BEDIENING 8,5

TOTAAL  34,5 PUNTEN
GEMIDDELD 8,6 PUNTEN
TOTAAL + GEMIDDELDE 43,1 PUNTEN
ADDITIEVEN +2 BONUSPUNTEN
EINDTOTAAL PUNTEN 43,1 + 2 = 45,1 PUNTEN

PRIJS VAN 1 KOPJE KOFFIE €3,35

PRIJS-/KWALITEITSCORE (EINDTOTAAL MINUS PRIJS)
41,8 PUNTEN