REVIEW: Café Sint-Jan (Arnhem)

Café Sint-Jan (Arnhem)

Wanneer we bij Cafe Sint Jan aan komen lopen, wanen we ons in een Zuid-Frans toneel. Het prachtige Jansplein ligt er oogverblindend bij deze vrijdagmorgen en Café Sint-Jan baadt in het gouden zonlicht.

Het verwarmde buitenterras wordt door enkele vroege gasten al gebruikt en ook binnen zijn wij zeker niet de eersten en de enigen! Na een hartelijke groet van eigenaar John Pricken en bedrijfsleider Thomas Straalman, ploffen de Heeren neer aan de verhoogde zijkant van deze oergezellige bruine kroeg, die is opgetrokken in een Franse brasserie-opstelling. Een meer dan warm welkom! Uitstekend en zeker 10 punten waard!

“Deze oergezellige bruine kroeg is opgetrokken in een Franse brasserie-opstelling.”

De koffie laat niet lang op zich wachten. Deze is (standaard) voorzien van een koffiekaatje voorzien van slagroom, waarmee Sint-Jan naar wij weten de enige of in elk geval één van de weinigen in Arnhem is die dit aanbiedt. De kundige bediening bood ook nog eens uit zichzelf water aan; hiermee worden punten gescoord. Dit kwamen we tot nu toe nog maar bitter weinig tegen in Arnhem!

Smaak van de koffie is uitstekend, met een mooie luchtige schuimlaag en een rijke, volle afdronk. Temperatuur is ook prima en het lollige is dat door de aanwezigheid van het koffiekaatje, de smaak naar ons oordeel versterkt wordt! Onverwacht maar daardoor niet minder belangrijk! De prijs is tenslotte ook nog eens meer dan netjes: slechts €2,10 rekenden wij af voor 1 kopje koffie!

“Al met al raden wij Café Sint-Jan zeker aan voor een goede bak koffie in een levendige, no-nonsense setting.”

Zakelijk werken bij Café Sint-Jan kan wel maar is naar onze mening niet een logische keuze. Daarvoor is Sint-Jan teveel een kroegsetting. Let wel: je kan hier prima afspreken en onder het genot van een (speciaal) biertje wat zaken doornemen, maar een zakelijke afspraak beleggen bij Sint-Jan…dat weten we niet. Daarvoor zijn andere zaken misschien meer geschikt. Een voldoende.

Koffie bij Café Sint-Jan

Al met al raden wij Café Sint-Jan zeker aan voor een goede bak koffie in een levendige, no-nonsense setting. Voor iedereen die van warme kleuren en materialen, meer dan goede koffie en een prima sfeer houdt!

Datum bezoek: 18 januari 2019

BEOORDELINGSRAPPORT
DECOR UITSTEKEND (+10) 
SFEER UITSTEKEND (+10) 
GESCHIKT VOOR ZAKELIJK VOLDOENDE (+4) 
SMAAK UITSTEKEND (+10) 
BEDIENING UITSTEKEND (+10)
PRIJS VAN 1 KOPJE KOFFIE €2,10 
TOTAAL 44 PUNTEN
GEMIDDELD 8,8 PUNTEN
TOTAAL + GEMIDDELDE 52,8 PUNTEN
PRIJS-/KWALITEITSSCORE 50,7 PUNTEN 
ADDITIEVEN +2 BONUSPUNTEN
WATER PRO-ACTIEF AANGEBODEN +2 BONUSPUNTEN

EINDBEOORDELING 54,7 PUNTEN