REVIEW: Focus Filmtheater (Arnhem)

Focus Filmtheater (Arnhem)

De verhuizing van Focus Arnhem van de Korenmarkt naar het Kerkplein, leidde de afgelopen jaren tot behoorlijk wat deining binnen de Arnhemse gelederen. Vriend en vijand spraken schande van elkaars standpunten, maar uiteindelijk is het resultaat een net pand pal vóór de Arnhemse Eusebiustoren; bemind door de één, verguisd door de ander. 

“Bemind door de één, verguisd door de ander.”

De Heeren kwamen hier rond tien uur ‘s ochtends binnen en het moet gezegd: de bedrijvigheid viel ons alleszins mee! Aanvankelijk hadden wij nog de gedachte “wie gaat er nou om tien uur ‘s ochtends in een bioscoop koffie drinken?” maar niets is minder waar! Er heerste een levendige sfeer in de ruim opgezette ontvangst- annex koffieruimte. 

Het decor omschrijven wij als functioneel en rustig. Hier geen tra-la-la. Geen opsmuk zoals je die in een kroeg verwacht, maar recht-toe-recht-aan meubilair, in ‘tweetjes’ en ‘viertjes’ gesitueerd rond een lange tafel met leeslampen en ruime zitplaatsen. 

De bediening is wat het is deze ochtend. Wij worden niet heel warm welkom geheten, wat ook niet hoeft, maar een ‘goedemorgen’ had er wel van af gemogen wat ons betreft. Technisch klopte het allemaal, de koffie werd -na enig oponthoud- zonder problemen geserveerd, maar ook hierbij ervoeren wij geen interesse in ons als gasten. Beetje kil. Jammer.

“Het additief was niet minder dan verrukkelijk!”

De koffie zelf was goed. Mooi vol van smaak en op de juiste temperatuur geserveerd. Het cremelaagje was prettig en het additief (zie foto) niet minder dan verrukkelijk! Het glas water werd helaas niet pro-actief aangeboden.

Koffie bij Focus Filmtheater

Zakelijk kan je bij Focus Arnhem prima terecht. Om zelf te werken of met een zakelijke relatie af te spreken, eigenlijk zijn beide mogelijk. De sfeer is er niet eentje van arbeidsvitaminen, zoals we bijvoorbeeld bij The Workstation tegenkwamen, maar een ‘goed’ zit er qua waardering zeker wel in.

De Heeren waren blij verrast met de ervaring bij Focus en raden alle Arnhemmers dan ook van harte aan hier een keer een bak koffie te drinken. En daarna? Daarna gewoon lekker naar de film!

Datum bezoek: 22 februari 2019

BEOORDELINGSRAPPORT 
DECOR VOLDOENDE (+4) 
SFEER VOLDOENDE (+4) 
GESCHIKT VOOR ZAKELIJK MATIG (+0) 
SMAAK UITSTEKEND (+10) 
BEDIENING GOED (+8) 
PRIJS VAN 1 KOPJE KOFFIE €2,50 
TOTAAL 26 PUNTEN 
GEMIDDELD 5,2 PUNTEN 
TOTAAL + GEMIDDELDE 31,2 PUNTEN 
PRIJS-/KWALITEITSSCORE 28,7 PUNTEN 
ADDITIEVEN +2 BONUSPUNTEN 
WATER PRO-ACTIEF AANGEBODEN +0 BONUSPUNTEN

EINDBEOORDELING 30,7 PUNTEN