REVIEW: McDonald’s verrast Heeren in de Boonen met fantastische koffie!

McCafé (Arnhem)

Als geoefende koffiedrinkers die de Heeren plachten te zijn, zoeken wij als vanzelfsprekend ook die tenten uit waarvan niet iedereen meteen verwacht daar een recensie over te lezen. Vandaag in deze categorie: McCafé!

McCafé, gelegen onder het spoor aan de centrumzijde van Arnhem Centraal, is een shop-in-shop van grote broer, of mama zo je wilt, McDonald’s. De zaak is ruim, licht en ordentelijk ingericht met opvallend lichte basiskleuren en zelfs houttonen. De ‘houtlook’ jaloezieën zijn speels verwerkt in het interieur en bieden zo een organische scheidingsfunctie tussen de verschillende ‘eilanden’ van deze internationaal aandoende winkel.

McDonald’s zet met McCafé voornaam in op het zogeheten outdoor-coffee-public; mensen die graag buitenshuis een koffie-ervaring willen genieten. Daarvoor heeft het met McCafé een betrekkelijk gelikt assortiment neergezet, waaruit allerlei combinaties aan smaken te bestellen zijn. Natuurlijk bestellen de Heeren ‘gewoon’ een kopje koffie.

“Wij constateren een mooie, rijke smaak vol van masculiene tonen.”

Deze wordt na ettelijke minuten keurig geserveerd door de vriendelijke serveerster. Natuurlijk, het blijft allemaal redelijk technocratisch ‘aangeven van de drankjes’, in plaats van dat wij ‘meegenomen worden in een koffiebeleving die zijn weerga niet kent’, maar eerlijk is eerlijk, daarvoor komen we misschien niet bij McDonald’s.

Dan de smaak van de koffie. Deze is met recht ‘fantastisch’ te noemen. Wij constateren een mooie, rijke smaak vol van masculiene tonen die tegelijkertijd verrast in afgeronde hoeken en daardoor eindigt in een meer feminiene beleving. Hier kunnen geen duizend hamburgers tegenop! 

“Als de weligheid van luidkeels aanwezig jongvolk nog niet aan de orde is, verschaft McCafé een prima alternatieve werk- of overlegplek!”

Het additief bestaat uit een obligaat stuk verpakte (dus niet duurzaam!) nougat. Wel twee bonuspunten dus. Aangezien de prijs voor 1 kop koffie slechts €2,05 bedraagt, zouden wij McCafé willen adviseren om af te zien van die ouderwetse nougatverpakking en hiervoor in de plaats een ander additief te kiezen. Dat de prijs dan wellicht €0,10 omhoog moet, zal niemand deren.

Koffie bij McCafé

De Heeren kunnen zich voorstellen dat je hier met een zakelijke relatie zomaar prima kan vertoeven. Zeker overdag, als de weligheid van luidkeels aanwezig jongvolk nog niet aan de orde is, verschaft McCafé een prima alternatieve werk- of overlegplek!

Dus, ben je in de buurt van één van de bijna 50 McCafé’s die Nederland rijk is, schroom niet en bestel daar een prachtig mooie kop koffie! Wij gunnen jou dezelfde verrassing zoals wij die ervoeren!

Datum bezoek: 7 juni 2019

BEOORDELINGSRAPPORT
DECOR GOED (+8)
SFEER GOED(+8)
GESCHIKT VOOR ZAKELIJK GOED (+8)
SMAAK UITSTEKEND(+10)
BEDIENING VOLDOENDE(+4)
PRIJS VAN 1 KOPJE KOFFIE €2,05
TOTAAL 38 PUNTEN
GEMIDDELD 7,6 PUNTEN
TOTAAL + GEMIDDELDE 45,6 PUNTEN
PRIJS-/KWALITEITSSCORE 43,55 PUNTEN
ADDITIEVEN +2 BONUSPUNTEN
WATER PRO-ACTIEF AANGEBODEN +0 BONUSPUNTEN

EINDBEOORDELING 45,55 PUNTEN